Fattigmenns "Reke" cocktail

Fattigmenns "Reke" cocktail

Lær hvordan du lager en enkel og rimelig versjon av shrimp cocktail med denne oppskriften. Perfekt for en lett forrett eller snack.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp tørr krabbekrydder (for eksempel Zatarain's eller Old Bay)
  • 2. 1/4 kopp kosher salt
  • 3. 2 gule løk, delt i fire
  • 4. 6 hvitløksfedd
  • 5. 3 sitroner, delt i to på tvers
  • 6. 2 hoder blomkål på 1 pund hver, renset og delt i 5 cm store buketter
  • 7. Cocktailsaus
  • 8. Ingrediensinformasjon: Krabbekrydder er tilgjengelig i de fleste supermarkeder i sjømat- eller krydderavdelingen, samt i spesialforretninger.

Fremgangsmåte

  1. 11. Kombiner krabbekraft, salt, løk, hvitløk og 6 liter vann i en stor kjele. Press saften av sitronene ut i kjelen og legg i sitronhalvdelene. Sett kjelen over høy varme og kok opp væsken. Kok i 10 minutter for å la smakene blande seg. Bruk en hullsleiv til å fjerne løk, hvitløk og sitroner fra buljongen; kast dem. Sett væsken tilbake på kokende, og tilsett blomkål. Slå av varmen, dekk til kjelen godt, og la stå til blomkålen er sprøtt møre, ca. 5–10 minutter. Sil av vannet; legg blomkålen utover et stekebrett med høye kanter og la den avkjøle helt. FORHANDSVARE: Blomkålen kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Server blomkålen romtemperert eller avkjølt på et fat sammen med cocktailsaus til dipp.