
Pasta og bønner med pølse
oppskrift på pasta e fagioli con salsicce, en velsmakende italiensk rett med pasta, bønner og salsicce. perfekt for en mettende og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp (8 unser) tørkede cannellini-bønner (hvite kidneybønner), sortert og skylt
- 2. 1 spiseskje pluss 1 teskje kosher-salt, pluss ekstra til å koke pastaen
- 3. 4 spiseskjeer olivenolje
- 4. 8 unser søt italiensk pølse, uten svor
- 5. 1 liten løk, finhakket (ca. 1 1/3 kopper)
- 6. 10 fedd hvitløk, finhakket (ca. 1/4 kopp)
- 7. 1 kvist fersk rosmarin
- 8. 4 kopper kyllingkraft eller lav-salt kyllingbuljong
- 9. 3/4 teskje nykvernet svart pepper
- 10. 8 unser tubetti-, ditalini- eller annen liten rørformet pasta
Fremgangsmåte
- 11. I en middels bolle, bland bønner og kaldt vann slik at vannet dekker bønner med 2 tommer. Dekk til tett og sett i kjøleskapet i minst 8 timer eller over natten. Sil av bønnene. I en middels kjele, over moderat høy varme, bland bønner, kaldt vann slik at vannet dekker bønner med 1 tomme, 1 spiseskje salt og 2 spiseskjeer olivenolje. Kok opp, reduser deretter varmen til lav og la det småkoke, delvis dekket, til bønnene er møre, ca. 90 minutter. Sil av og sett til side. I en stor gryte, over moderat høy varme, kok opp 6 kopper saltet vann.
- 2I mellomtiden, i en middels kjele, over moderat varme, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje til det er varmt, men ikke røykende. Tilsett pølse og stek, og bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttet, til det er brunt, ca. 6 minutter. Tilsett løk og stek til det er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, rosmarin, bønner, kraft, pepper og den resterende teskjeen salt, og la det småkoke. Reduser varmen til moderat lav og la det småkoke, uten lokk, til det er gjennomvarmt, 3 til 5 minutter.
- 3Kok pasta i kokende vann til den er akkurat mør, ca. 8 minutter. Sil godt av, rør det inn i suppen, og server.