Pizza med salat på toppen

Pizza med salat på toppen

oppskrift på salad-topped pizza med sprø bunn og frisk salat på toppen. perfekt for en lett og smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor rød løk, tynne skiver
  • 2. 1 middels stor zucchini, tynne skiver
  • 3. 1 gul squash, tynne skiver
  • 4. 1 rød paprika, kjernet ut, frø fjernet og skåret i skiver
  • 5. 2 ts olivenolje
  • 6. 2 hvitløksfedd, skrellet og hakket
  • 7. 1 ss tørkede italienske urter
  • 8. 1 ts salt
  • 9. 1 ferdiglaget pizzabunn på 30 cm
  • 10. 225 g lettrevet mozzarellaost
  • 11. 1 kopp tomatsaus
  • 12. 5 kopper (ca. 115 g) blandede babygrønne blader
  • 13. 1 middels stor tomat, hakket
  • 14. 1 ts olivenolje
  • 15. 2 ts rødvin (eller balsamico)eddik
  • 16. 1/4 ts salt
  • 17. 1/8 ts nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp grillen. I en stor stekeplate, bland løk, zucchini, squash og rød pepper med olje, hvitløk, urter og salt. Vend godt. Plasser i ovnen, ca. 12 cm fra varmeelementet, og grill, rør om av og til, til grønnsakene er visne og har krympet noe i volum, ca. 8 til 10 minutter. (Alternativt kan du blande ingrediensene i en stor non-stick stekepanne og koke i 5 minutter, rør om av og til.) La grønnsakene avkjøle på en tallerken mens du forbereder pizzadeigen. Varm opp ovnen til 230°C. Legg pizzadeigen på et skjærebrett og strø over halvparten av den revne mozzarellaen. Fordel tomatsausen jevnt over osten. Legg de kokte grønnsakene i et jevnt lag over pizzaen. Topp med resten av osten. Skyv pizzaen direkte fra skjærebrettet over på ovnsristen eller stek den på et bakepapirkledd stekebrett til den er gjennomvarm, osten bobler og er lett brunet, ca. 15 minutter. Rett før servering, bland salatens ingredienser i en stor bolle. Pynt pizzaen med salaten i midten.