Hello Fresh Mobile Banner
Original New York Cheesecake

Original New York Cheesecake

Lær hvordan du lager den perfekte original new york cheesecake med denne enkle oppskriften. En kremete og smakfull dessert som imponerer alle.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. En oppskrift på 23 cm Junior's Sponge Cake-bunn
  • 2. Fire 225 grams pakker med PHILADELPHIA kremost (bruk kun fullfett), romtemperert
  • 3. 1 2/3 kopper sukker
  • 4. 1/4 kopp maisstivelse
  • 5. 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
  • 6. 2 store egg
  • 7. 3/4 kopp piskefløte
  • 8. En oppskrift på 20 cm Junior's Sponge Cake-bunn
  • 9. Tre 225 grams pakker med PHILADELPHIA kremost (bruk kun fullfett), romtemperert
  • 10. 1 1/3 kopper sukker
  • 11. 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 12. 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
  • 13. 2 store egg
  • 14. 2/3 kopp piskefløte

Fremgangsmåte

  1. 1Dagen før du planlegger å servere ostekaken:
  2. 21. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Lag og stek kakebunnen som anvist, og la den bli i formen. La ovnen stå på.
  3. 32. I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser med flatpisker (hvis mikseren har det), pisk 1 pakke kremost, 1/3 kopp sukker og maisstivelse sammen på lav hastighet til det er kremaktig, ca. 3 minutter, og skrap ned i bollen flere ganger. Bland inn den resterende kremosten, én pakke av gangen, og pisk godt mellom hver gang.
  4. 43. Øk mikserens hastighet til middels og pisk inn resten av sukkeret, deretter vaniljen. Bland inn eggene, ett om gangen, og pisk godt etter hvert. Pisk inn fløten bare til den er helt blandet. Fyllet vil se lyst, kremaktig, luftig og nesten som skyer som driver. Pass på å ikke overblande! Skje forsiktig røren over bunnen.
  5. 54. Plasser kakeformen i en stor, lav form med varmt vann som kommer omtrent halvveis (ca. 2,5 cm) opp på siden av springformen. Stek til kanten er lys gylden, toppen er lys gullfarget, og midten nesten ikke beveger seg når du rører, ca. 1 1/4 time. Hvis kaken fortsatt føles myk rundt kanten, la den steke i ytterligere 10 minutter (koketiden vil være omtrent den samme for både 20 og 23 cm kaker). Ta ostekaken ut av vannbadet, overfør den til en avkjølingsrist, og la den avkjøle i 2 timer (bare gå vekk—ikke flytt på den). Deretter, la kaken bli i formen, dekk løst med plastfolie, og sett den i kjøleskapet til den er helt kald før servering, helst over natten eller i minst 6 timer.
  6. 6På serveringsdagen:
  7. 75. Løsne og fjern sidene av springformen, la kaken bli igjen i bunnen av formen. Plasser den på et kakefat. Oppbevar i kjøleskapet til den skal serveres. Skjær i skiver med en skarp, rett kniv, ikke serrert, og skyll kniven i varmt vann mellom skivene. Oppbevar eventuelle rester i tett dekket beholder i kjøleskapet, og nyt innen 2 dager, eller pakk den inn og frys den ned i opptil 1 måned.