Almond-Aprikos matprosessorkake

Almond-Aprikos matprosessorkake

Lær hvordan du lager en deilig mandel- aprikos kake i food processor. Enkel oppskrift perfekt for enhver anledning. Velsmakende og rask å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 6 sskje usaltet smør, pluss litt til stekepannen
  • 2 1/2 kopper skåldede, skivede mandler (ca. 280 gram), delt
  • 450 gram aprikoser, delt
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1 1/2 kopper pluss 2 ss sukker, delt
  • 3 store egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3/4 kopp hvetemel (vanlig eller glutenfritt)
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 1 teskje amaretto (valgfritt)
  • 2 kopper kremfløte
  • En 23 cm rund kakeform (helst i lett metall)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160°C. Smør en kakeform, og dekk bunnen med bakepapir. Smør bakepapiret, og dryss jevnt over ¼ kopp mandler. Fjern steiner fra og grovhakk 170 g aprikoser. Kjør salt, 1 ½ kopper sukker og de resterende 2 ¼ kopper mandler i en foodprocessor til det er fint malt. Tilsett egg, vanilje, 6 ss smør og halvparten av de hakkede aprikosene; kjør til det er veldig jevnt. Tilsett mel og bakepulver; kjør til det er godt blandet, og vend inn resten av aprikosene. Hell røren i den forberedte formen. Stek kaken til den er gyllen og midten ikke lenger beveger seg når du rister på den, ca. 60–70 minutter. Sett formen på en rist og la kaken avkjøle helt. I mellomtiden, fjern steinene fra og skjær de resterende 280 g aprikoser i skiver. Bland aprikoser, amaretto (hvis du bruker det) og de resterende 2 ss sukker i en middels bolle. La det stå i minst 10 minutter eller opptil 1 time. Bruk en visp eller en elektrisk mikser på middels-høy hastighet, pisk krem til myke topper i en stor bolle. Kjør en kniv rundt kantene på den avkjølte kaken og snu den opp ned på et serveringsfat. Server med macererte aprikoser og pisket krem ved siden av.
  2. 2Forvarm ovnen til 160°C. Smør en kakeform, og dekk bunnen med bakepapir. Smør bakepapiret, og dryss jevnt over ¼ kopp mandler.
  3. 3Fjern steiner fra og grovhakk 170 g aprikoser. Kjør salt, 1 ½ kopper sukker og de resterende 2 ¼ kopper mandler i en foodprocessor til det er fint malt. Tilsett egg, vanilje, 6 ss smør og halvparten av de hakkede aprikosene; kjør til det er veldig jevnt. Tilsett mel og bakepulver; kjør til det er godt blandet, og vend inn resten av aprikosene.
  4. 4Hell røren i den forberedte formen. Stek kaken til den er gyllen og midten ikke lenger beveger seg når du rister på den, ca. 60–70 minutter. Sett formen på en rist og la kaken avkjøle helt.
  5. 5I mellomtiden, fjern steinene fra og skjær de resterende 280 g aprikoser i skiver. Bland aprikoser, amaretto (hvis du bruker det) og de resterende 2 ss sukker i en middels bolle. La det stå i minst 10 minutter eller opptil 1 time. Bruk en visp eller en elektrisk mikser på middels-høy hastighet, pisk krem til myke topper i en stor bolle.
  6. 6Kjør en kniv rundt kantene på den avkjølte kaken og snu den opp ned på et serveringsfat.
  7. 7Server med macererte aprikoser og pisket krem ved siden av.
  8. 8Forberedelse: Kaken kan stekes 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før servering.
  9. 9Kaken kan stekes 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før servering.