Smør-pekannøttkortkaker med iskrem og karamellisert ananas og bananer

Smør-pekannøttkortkaker med iskrem og karamellisert ananas og bananer

en deilig dessert med sprø shortcakes fylt med iskrem, toppet med karamellisert ananas og bananer. perfekt for sommerens søte fristelser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper usøtet hvetemel
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 2 ½ teskjeer bakepulver
  • ½ teskje salt
  • ¼ teskje malt muskatnøtt
  • 6 spiseskjeer (¾ av en neve) kaldt usaltet smør, i små biter
  • ½ kopp finhakkede pekannøtter
  • ½ kopp hel melk
  • 1 stort egg
  • ¼ kopp kald rømme
  • ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 1 eggeplomme, pisket med 1 spiseskje melk (til pensling)
  • Ekstra sukker
  • 6 spiseskjeer (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 boks (570 gram) ananasringer i juice, godt drenert, tørket, kuttet i 2 cm biter
  • 2 store bananer, skrelt og skåret i ½ cm tykke skiver
  • Smør-pekannøttiskrem

Fremgangsmåte

  1. 1Lag små kaker: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 220°C. Legg et stort bakepapir på et stekebrett. Sikt de første fem ingrediensene i en stor bolle. Gni inn smør med fingertuppene til blandingen ligner veldig grovt mel. Bland inn pekannøtter. Visp melk, ett egg, rømme og vanilje i en liten bolle for å blande. Tilsett i melblandingen og vend forsiktig sammen til det er jevnt fuktet. Bruk omtrent 1/2 kopp deig per liten kake, og legg deigen i seks hauger på det forberedte stekebrettet. Med rene hender former du hver haug til en ball og legger dem tilbake på brettet. Pensle hver med litt eggeglaze, og dryss over litt ekstra sukker. Stek småkakene til de er gylne og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 18 minutter. Overfør til en rist og avkjøl. (Kan lages 4 timer i forveien. Varm opp i ovn på 175°C i 10 minutter før montering.)