Hello Fresh Mobile Banner
Teriyaki laks

Teriyaki laks

oppskriften på teriyaki salmon er enkel å følge og passer perfekt for en rask og smakfull hovedrett. perfekt for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss lav-salt teriyakisaus
  • 2. 1 ss honning
  • 3. 1 ss riseddik
  • 4. 4 ts hakket hvitløk, delt
  • 5. 1 ts revet ingefær
  • 6. 1 ts mørk sesamolje
  • 7. 6 laksefileter (ca. 680 gram)
  • 8. 450 gram rosenkål, delt hvis store
  • 9. 1 ss rapsolje, delt
  • 10. 1/2 ts salt, delt
  • 11. 1/2 ts nykvernet svart pepper, delt
  • 12. Vegetabilsk oljespray
  • 13. 225 gram shiitakesopp, tykt skåret

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser risten i midten av ovnen; varm opp ovnen til 230°C. I en bolle, bland teriyakisaus, honning, eddik, 1 teskje hvitløk, ingefær og sesamolje. Legg laksen i en grunn skål; strø over 1 1/2 spiseskje teriyaki-blanding; la marinere i 15 minutter. I en annen bolle, vend rosenkålene med 1 1/2 teskje hvitløk, 1/2 spiseskje rapsolje, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper. Smør et stekebrett med matlagingsspray. Fordel rosenkålene i ett lag på brettet; stek til de er lett brune, ca. 5 minutter. I en annen bolle, vend soppene med resten av 1/2 spiseskje rapsolje, 1 1/2 teskje hvitløk, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper. Flytt rosenkålene til midten av brettet; legg laksen oppå; plasser soppen rundt kantene; stek, rør i soppen av og til, til laksen er akkurat gjennomstekt, ca. 8–10 minutter. Topp laksen med resten av teriyaki-blandingen; server over rosenkål og sopp.
  2. 22. Plasser risten i midten av ovnen; varm opp ovnen til 230°C. I en bolle, bland teriyakisaus, honning, eddik, 1 teskje hvitløk, ingefær og sesamolje. Legg laksen i en grunn skål; strø over 1 1/2 spiseskje teriyaki-blanding; la marinere i 15 minutter. I en annen bolle, vend rosenkålene med 1 1/2 teskje hvitløk, 1/2 spiseskje rapsolje, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper. Smør et stekebrett med matlagingsspray. Fordel rosenkålene i ett lag på brettet; stek til de er lett brune, ca. 5 minutter. I en annen bolle, vend soppene med resten av 1/2 spiseskje rapsolje, 1 1/2 teskje hvitløk, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper. Flytt rosenkålene til midten av brettet; legg laksen oppå; plasser soppen rundt kantene; stek, rør i soppen av og til, til laksen er akkurat gjennomstekt, ca. 8–10 minutter. Topp laksen med resten av teriyaki-blandingen; server over rosenkål og sopp.