
Teriyaki laks
oppskriften på teriyaki salmon er enkel å følge og passer perfekt for en rask og smakfull hovedrett. perfekt for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss lav-salt teriyakisaus
- 2. 1 ss honning
- 3. 1 ss riseddik
- 4. 4 ts hakket hvitløk, delt
- 5. 1 ts revet ingefær
- 6. 1 ts mørk sesamolje
- 7. 6 laksefileter (ca. 680 gram)
- 8. 450 gram rosenkål, delt hvis store
- 9. 1 ss rapsolje, delt
- 10. 1/2 ts salt, delt
- 11. 1/2 ts nykvernet svart pepper, delt
- 12. Vegetabilsk oljespray
- 13. 225 gram shiitakesopp, tykt skåret
Fremgangsmåte
- 11. Plasser risten i midten av ovnen; varm opp ovnen til 230°C. I en bolle, bland teriyakisaus, honning, eddik, 1 teskje hvitløk, ingefær og sesamolje. Legg laksen i en grunn skål; strø over 1 1/2 spiseskje teriyaki-blanding; la marinere i 15 minutter. I en annen bolle, vend rosenkålene med 1 1/2 teskje hvitløk, 1/2 spiseskje rapsolje, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper. Smør et stekebrett med matlagingsspray. Fordel rosenkålene i ett lag på brettet; stek til de er lett brune, ca. 5 minutter. I en annen bolle, vend soppene med resten av 1/2 spiseskje rapsolje, 1 1/2 teskje hvitløk, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper. Flytt rosenkålene til midten av brettet; legg laksen oppå; plasser soppen rundt kantene; stek, rør i soppen av og til, til laksen er akkurat gjennomstekt, ca. 8–10 minutter. Topp laksen med resten av teriyaki-blandingen; server over rosenkål og sopp.
- 22. Plasser risten i midten av ovnen; varm opp ovnen til 230°C. I en bolle, bland teriyakisaus, honning, eddik, 1 teskje hvitløk, ingefær og sesamolje. Legg laksen i en grunn skål; strø over 1 1/2 spiseskje teriyaki-blanding; la marinere i 15 minutter. I en annen bolle, vend rosenkålene med 1 1/2 teskje hvitløk, 1/2 spiseskje rapsolje, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper. Smør et stekebrett med matlagingsspray. Fordel rosenkålene i ett lag på brettet; stek til de er lett brune, ca. 5 minutter. I en annen bolle, vend soppene med resten av 1/2 spiseskje rapsolje, 1 1/2 teskje hvitløk, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper. Flytt rosenkålene til midten av brettet; legg laksen oppå; plasser soppen rundt kantene; stek, rør i soppen av og til, til laksen er akkurat gjennomstekt, ca. 8–10 minutter. Topp laksen med resten av teriyaki-blandingen; server over rosenkål og sopp.