Risotto med sopp og blandede sopptyper

Risotto med sopp og blandede sopptyper

oppskrift på en kremet og smakfull mixed-mushroom risotto, perfekt som hovedrett for soppleksentusiaster. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 løk, finhakket
  • 3. 4 hvitløksfedd, hakket
  • 4. 170 gram shiitakesopp, stilker fjernet, skivede hatter
  • 5. 170 gram crimini-sopp, skivet
  • 6. 2 kopper arborioris eller medium-grain ris
  • 7. 1 ½ kopp tørr hvitvin
  • 8. 5 ½ kopper grønnsaksbuljong eller hermetisk grønnsaksbuljong
  • 9. 2 laurbærblad
  • 10. 1 kopp revet Parmesanost (ca. 85 gram)
  • 11. 2 ss hakket fersk basilikum
  • 12. 1 ss hakket fersk timian
  • 13. 2 ss (1/4 blokk) smør
  • 14. Hvit trøffelolje* (valgfritt)
  • 15. Ekstra revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til de er møre, ca. 10 minutter. Tilsett alle soppene; sautér til de er brune, ca. 3 minutter. Tilsett ris; rør i 3 minutter. Hell i vin og rør til nesten absorbert. Tilsett kraft og laurbærblad; la det småkoke uten lokk til væsken er nesten absorbert, risottoen er kremete, og risen er akkurat kokt, rør av og til, ca. 20 minutter. Kast laurbærbladene. Rør inn 1 kopp parmesanost, urter og smør. Smak til med salt og pepper. Drypp lett med trøffelolje, hvis ønskelig. Server, og pass på å servere ekstra parmesan separat.
  2. 22. Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til de er møre, ca. 10 minutter. Tilsett alle soppene; sautér til de er brune, ca. 3 minutter. Tilsett ris; rør i 3 minutter. Hell i vin og rør til nesten absorbert.
  3. 33. Tilsett kraft og laurbærblad; la det småkoke uten lokk til væsken er nesten absorbert, risottoen er kremete, og risen er akkurat kokt, rør av og til, ca. 20 minutter. Kast laurbærbladene. Rør inn 1 kopp parmesanost, urter og smør. Smak til med salt og pepper. Drypp lett med trøffelolje, hvis ønskelig. Server, og pass på å servere ekstra parmesan separat.
  4. 44. Kan kjøpes på italienske markeder, i spesialforretninger og i noen supermarkeder.
  5. 55. Kan kjøpes på italienske markeder, i spesialforretninger og i noen supermarkeder.
  6. 66. Kan kjøpes på italienske markeder, i spesialforretninger og i noen supermarkeder.