Sichuan-inspirert kylling med risnudler

Sichuan-inspirert kylling med risnudler

Lær hvordan du lager autentisk sichuan-style kylling med risnudler. Enkelt, smakfullt og perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 buntes vårløk, delt
  • 1 8-tommers stykke tørket kombu
  • 1 2-tommers stykke ingefær, skrelt og tynnsnittet
  • 3 stjerneanis
  • 1 spiseskje Sichuan-pepperkorn
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje kosher-salt, eller mer etter smak
  • 1 (3 1/2–4 pund) kylling
  • 8 unser tørkede tynne riskornudler (ikke vermicelli)
  • 2 teskjeer ristet sesamolje, delt
  • 1/2 bunt toskansk grønnkål, fjernet de seige stilkene, bladene veldig tynnsnittet (ca. 3 kopper)
  • En klype sukker
  • 2 spiseskjeer usaltet riseddik
  • 1 spiseskje furikake-krydder, pluss mer til servering
  • Chiliolje (til servering)
  • Furikake, en tørket blanding av tang, sesamfrø, fiskeflak, salt og andre krydder, kan finnes i asiatiske markeder, noen supermarkeder og på nettet.

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt én bunt vårløk i 2,5 cm store biter; tynne ut resten av vårløken og sett til side. Kok opp 12 kopper vann i en stor kjele og la det småkoke kraftig. Tilsett vårløk, kombu, ingefær, stjerneanis, Sichuan-pepper, ¼ kopp soyasaus og 1 ss salt; kok til kombu er myk, ca. 10–15 minutter. Legg kyllingen i kjelen og skru ned varmen slik at væsken småkoker forsiktig. La kyllingen trekke uten lokk til den er gjennomkokt, og en steketermometer satt inn i den tykkeste delen av brystet viser 71°C, ca. 40–45 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken og la den avkjøle. I mellomtiden, øk varmen til middels høy og la kraften koke opp igjen; la den koke til den er redusert til halvparten, ca. 30–45 minutter. Ta opp vårløk, ingefær og stjerneanis med en hullsleiv og kast dem. Tilsett nudler i kraften og kok etter pakkens anvisning. Sil av og vend nudlene i en stor bolle med 1 teskje sesamolje. Bland grønnkål, sukker, en klype salt og resten av sesamoljen i en middels stor bolle og masser grønnkålen ved å gni den mellom fingrene til den blir myk og blank, ca. 30 sekunder. Tilsett eddik, risnudler, den reserverte vårløken, 1 ss furikake og de resterende 2 ss soyasaus, og vend godt sammen; smak til med salt. Fjern skinn og ben fra kyllingen og kast dem. Skjær eller riv kjøttet i biter. Server med nudler, toppet med chiliolje og mer furikake.
  2. 2Kutt én bunt vårløk i 2,5 cm store biter; tynne ut resten av vårløken og sett til side. Kok opp 12 kopper vann i en stor kjele og la det småkoke kraftig. Tilsett vårløk, kombu, ingefær, stjerneanis, Sichuan-pepper, ¼ kopp soyasaus og 1 ss salt; kok til kombu er myk, ca. 10–15 minutter.
  3. 3Legg kyllingen i kjelen og skru ned varmen slik at væsken småkoker forsiktig. La kyllingen trekke uten lokk til den er gjennomkokt, og en steketermometer satt inn i den tykkeste delen av brystet viser 71°C, ca. 40–45 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken og la den avkjøle.
  4. 4I mellomtiden, øk varmen til middels høy og la kraften koke opp igjen; la den koke til den er redusert til halvparten, ca. 30–45 minutter. Ta opp vårløk, ingefær og stjerneanis med en hullsleiv og kast dem. Tilsett nudler i kraften og kok etter pakkens anvisning. Sil av og vend nudlene i en stor bolle med 1 teskje sesamolje.
  5. 5Bland grønnkål, sukker, en klype salt og resten av sesamoljen i en middels stor bolle og masser grønnkålen ved å gni den mellom fingrene til den blir myk og blank, ca. 30 sekunder. Tilsett eddik, risnudler, den reserverte vårløken, 1 ss furikake og de resterende 2 ss soyasaus, og vend godt sammen; smak til med salt.
  6. 6Fjern skinn og ben fra kyllingen og kast dem. Skjær eller riv kjøttet i biter. Server med nudler, toppet med chiliolje og mer furikake.
  7. 7Forberedelse: Kyllingen kan trekkes ferdig én dag i forveien; la den avkjøle, dekk til og oppbevar kylling og kraft separat i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før den skjæres i skiver. Nudelsuppen kan lages tre timer i forveien og oppbevares ved romtemperatur. Før servering, tilsett mer soyasaus og eddik etter behov.
  8. 8Kyllingen kan trekkes ferdig én dag i forveien; la den avkjøle, dekk til og oppbevar kylling og kraft separat i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før den skjæres i skiver. Nudelsuppen kan lages tre timer i forveien og oppbevares ved romtemperatur. Før servering, tilsett mer soyasaus og eddik etter behov.