
Sichuan-inspirert kylling med risnudler
Lær hvordan du lager autentisk sichuan-style kylling med risnudler. Enkelt, smakfullt og perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 buntes vårløk, delt
- 1 8-tommers stykke tørket kombu
- 1 2-tommers stykke ingefær, skrelt og tynnsnittet
- 3 stjerneanis
- 1 spiseskje Sichuan-pepperkorn
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje kosher-salt, eller mer etter smak
- 1 (3 1/2–4 pund) kylling
- 8 unser tørkede tynne riskornudler (ikke vermicelli)
- 2 teskjeer ristet sesamolje, delt
- 1/2 bunt toskansk grønnkål, fjernet de seige stilkene, bladene veldig tynnsnittet (ca. 3 kopper)
- En klype sukker
- 2 spiseskjeer usaltet riseddik
- 1 spiseskje furikake-krydder, pluss mer til servering
- Chiliolje (til servering)
- Furikake, en tørket blanding av tang, sesamfrø, fiskeflak, salt og andre krydder, kan finnes i asiatiske markeder, noen supermarkeder og på nettet.
Fremgangsmåte
- 1Kutt én bunt vårløk i 2,5 cm store biter; tynne ut resten av vårløken og sett til side. Kok opp 12 kopper vann i en stor kjele og la det småkoke kraftig. Tilsett vårløk, kombu, ingefær, stjerneanis, Sichuan-pepper, ¼ kopp soyasaus og 1 ss salt; kok til kombu er myk, ca. 10–15 minutter. Legg kyllingen i kjelen og skru ned varmen slik at væsken småkoker forsiktig. La kyllingen trekke uten lokk til den er gjennomkokt, og en steketermometer satt inn i den tykkeste delen av brystet viser 71°C, ca. 40–45 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken og la den avkjøle. I mellomtiden, øk varmen til middels høy og la kraften koke opp igjen; la den koke til den er redusert til halvparten, ca. 30–45 minutter. Ta opp vårløk, ingefær og stjerneanis med en hullsleiv og kast dem. Tilsett nudler i kraften og kok etter pakkens anvisning. Sil av og vend nudlene i en stor bolle med 1 teskje sesamolje. Bland grønnkål, sukker, en klype salt og resten av sesamoljen i en middels stor bolle og masser grønnkålen ved å gni den mellom fingrene til den blir myk og blank, ca. 30 sekunder. Tilsett eddik, risnudler, den reserverte vårløken, 1 ss furikake og de resterende 2 ss soyasaus, og vend godt sammen; smak til med salt. Fjern skinn og ben fra kyllingen og kast dem. Skjær eller riv kjøttet i biter. Server med nudler, toppet med chiliolje og mer furikake.
- 2Kutt én bunt vårløk i 2,5 cm store biter; tynne ut resten av vårløken og sett til side. Kok opp 12 kopper vann i en stor kjele og la det småkoke kraftig. Tilsett vårløk, kombu, ingefær, stjerneanis, Sichuan-pepper, ¼ kopp soyasaus og 1 ss salt; kok til kombu er myk, ca. 10–15 minutter.
- 3Legg kyllingen i kjelen og skru ned varmen slik at væsken småkoker forsiktig. La kyllingen trekke uten lokk til den er gjennomkokt, og en steketermometer satt inn i den tykkeste delen av brystet viser 71°C, ca. 40–45 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken og la den avkjøle.
- 4I mellomtiden, øk varmen til middels høy og la kraften koke opp igjen; la den koke til den er redusert til halvparten, ca. 30–45 minutter. Ta opp vårløk, ingefær og stjerneanis med en hullsleiv og kast dem. Tilsett nudler i kraften og kok etter pakkens anvisning. Sil av og vend nudlene i en stor bolle med 1 teskje sesamolje.
- 5Bland grønnkål, sukker, en klype salt og resten av sesamoljen i en middels stor bolle og masser grønnkålen ved å gni den mellom fingrene til den blir myk og blank, ca. 30 sekunder. Tilsett eddik, risnudler, den reserverte vårløken, 1 ss furikake og de resterende 2 ss soyasaus, og vend godt sammen; smak til med salt.
- 6Fjern skinn og ben fra kyllingen og kast dem. Skjær eller riv kjøttet i biter. Server med nudler, toppet med chiliolje og mer furikake.
- 7Forberedelse: Kyllingen kan trekkes ferdig én dag i forveien; la den avkjøle, dekk til og oppbevar kylling og kraft separat i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før den skjæres i skiver. Nudelsuppen kan lages tre timer i forveien og oppbevares ved romtemperatur. Før servering, tilsett mer soyasaus og eddik etter behov.
- 8Kyllingen kan trekkes ferdig én dag i forveien; la den avkjøle, dekk til og oppbevar kylling og kraft separat i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før den skjæres i skiver. Nudelsuppen kan lages tre timer i forveien og oppbevares ved romtemperatur. Før servering, tilsett mer soyasaus og eddik etter behov.