
Polentastuing med pølse
Lær hvordan du lager en smakfull polenta og pølse stuffing. Denne oppskriften er enkel å følge og perfekt for høst- og vintermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør, pluss ekstra til smøring av pannen
- 6 1/2 kopper vann
- 2 teskjeer salt
- 2 kopper hurtigkokende polenta (ca. 11 unser)
- 450 gram søt italiensk pølse, uten skinn
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 2 kopper redusert-salt kyllingkraft (ca. 470 ml)
- 1 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano (ca. 55 gram)
- 1/2 kopp finhakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Smør en grunn bakeform (15 x 10 tommer). Kok opp 6 kopper vann med salt i en tung kjele på 4 kvart. Tilsett polenta i en jevn strøm, rør med en langhåndsvisp, og la det småkoke under konstant omrøring i 5 minutter (polentaen vil bli veldig tykk). Tilsett 3 spiseskjeer smør og rør til smøret er godt innarbeidet. Fordel polentaen i den smurte formen og avkjøl, uten å dekke til, til den er fast, ca. 15 minutter. Mens polentaen avkjøles, kok pølse i 1 spiseskje olje i en 10-tommers tung stekepanne over moderat høy varme, og del opp klumper med en sleiv, til pølsen ikke lenger er rosa, ca. 3 minutter. Overfør med en hullsleiv til en stor bolle. Tilsett løk i pannen og kok over moderat varme, rør av og til, til løken er brunet, ca. 3 minutter; tilsett hvitløk og kok, rør, til det dufter godt, ca. 30 sekunder. Tilsett resten av vannet (1/2 kopp) og skrap opp brune biter fra bunnen av pannen, deretter tilsett løkblandingen og kyllingbuljong til pølsen. Forvarm ovnen med grillelementet. Smelt 1 spiseskje smør sammen med resten av oljen i en liten kjele. Vend polentaen ut av formen på en stor skjærefjøl, og kutt halvparten i 1/2-tommers terninger (resten reserveres). Vend terningene med smørblandingen i en middels stor bolle. Returner polentaterningene til bakeformen, jevnt fordelt, og gratiner i 3 til 4 inches avstand fra varmekilden til de er gyldne i flekker, 8 til 12 minutter. Sett ovnracket i øvre tredjedel av ovnen og forvarm ovnen til 230°C (450°F). Smør en 13 x 9 tommers ildfast form (3 kvart). Mos resten av polentaen grovt med en potetmoser og bland inn i pølseblandingen. Tilsett de gratinerte polentaterningene, 1/2 kopp ost, persille og pepper etter smak, og vend godt sammen. Overfør til ildfast formen. Strø resten av osten (1/2 kopp) over toppen av fyllet og stek, dekket tett med et smurt folieark (smørsiden ned), til det er gjennomvarmt, ca. 20 minutter. Fjern folien og stek til toppen er lett brunet, ytterligere 10 til 15 minutter.
- 2Smør en grunn bakeform (15 x 10 tommer). Kok opp 6 kopper vann med salt i en tung kjele på 4 kvart. Tilsett polenta i en jevn strøm, rør med en langhåndsvisp, og la det småkoke under konstant omrøring i 5 minutter (polentaen vil bli veldig tykk). Tilsett 3 spiseskjeer smør og rør til smøret er godt innarbeidet. Fordel polentaen i den smurte formen og avkjøl, uten å dekke til, til den er fast, ca. 15 minutter.
- 3Mens polentaen avkjøles, kok pølse i 1 spiseskje olje i en 10-tommers tung stekepanne over moderat høy varme, og del opp klumper med en sleiv, til pølsen ikke lenger er rosa, ca. 3 minutter. Overfør med en hullsleiv til en stor bolle. Tilsett løk i pannen og kok over moderat varme, rør av og til, til løken er brunet, ca. 3 minutter; tilsett hvitløk og kok, rør, til det dufter godt, ca. 30 sekunder. Tilsett resten av vannet (1/2 kopp) og skrap opp brune biter fra bunnen av pannen, deretter tilsett løkblandingen og kyllingbuljong til pølsen.
- 4Forvarm ovnen med grillelementet. Smelt 1 spiseskje smør sammen med resten av oljen i en liten kjele. Vend polentaen ut av formen på en stor skjærefjøl, og kutt halvparten i 1/2-tommers terninger (resten reserveres). Vend terningene med smørblandingen i en middels stor bolle. Returner polentaterningene til bakeformen, jevnt fordelt, og gratiner i 3 til 4 inches avstand fra varmekilden til de er gyldne i flekker, 8 til 12 minutter.
- 5Sett ovnracket i øvre tredjedel av ovnen og forvarm ovnen til 230°C (450°F). Smør en 13 x 9 tommers ildfast form (3 kvart).
- 6Mos resten av polentaen grovt med en potetmoser og bland inn i pølseblandingen. Tilsett de gratinerte polentaterningene, 1/2 kopp ost, persille og pepper etter smak, og vend godt sammen. Overfør til ildfast formen. Strø resten av osten (1/2 kopp) over toppen av fyllet og stek, dekket tett med et smurt folieark (smørsiden ned), til det er gjennomvarmt, ca. 20 minutter. Fjern folien og stek til toppen er lett brunet, ytterligere 10 til 15 minutter.