
Varm brokkolisalat med sprøstekt bacon og spinat
en deilig og varm salat med rosenkål, spinat og sprøstekt bacon. perfekt som forrett eller lett middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 skiver bacon
- 2. 1 pint rosenkål, renset, dampet i 3 minutter og finhakket (ca. 1 3/4 kopper)
- 3. 1 1/2 teskje karvefrø
- 4. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5. 3 spiseskjeer hvitvinseddik
- 6. 1/4 teskje sukker, eller etter smak
- 7. 1/2 pund spinat, de seige stilkene fjernet og bladene vasket grundig og tørket (ca. 8 kopper)
Fremgangsmåte
- 11. I en tykk stekepanne koker du baconen over middels varme til den er sprø, og overfører den til tørkepapir for å renne av. Varm opp fettet som er igjen i pannen over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende, og sautér deretter rosenkålene med kommers og karvefrø, mens du rører, i 1 til 2 minutter, eller til rosenkålene er møre og lyse gullfargede. Fjern pannen fra varmen, rør inn oljen, eddiken og sukkeret, og tilsett spinaten. Sautér blandingen over moderat høy varme, mens du vender den, i 1 minutt, eller til spinaten er visnet. Krydre salaten med pepper og strø den over med sprøtt bacon, smuldret.