Kaffe-glaserte smultringer

Kaffe-glaserte smultringer

Lær hvordan du lager deilige coffee-glazed doughnuts hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som frokost eller dessert, med rik kaffesmak og myk tekstur.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 (1/4 oz) pakke tørrgjær (2 1/2 teskjeer)
  • 2 spiseskjeer lunkent vann (40–45°C)
  • 3 1/4 kopper hvetemel pluss ekstra til utbaking og utkjevling
  • 1 kopp helmel i romtemperatur
  • 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør, myknet
  • 3 store eggeplommer
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 1/2 teskjeer salt
  • 1/2 teskje kanel
  • Omtrent 10 kopper vegetabilsk olje til dypsteking
  • 1/4 kopp kokende varmt vann
  • 5 teskjeer instant-espresso pulver eller instant kaffepulver
  • 1 1/2 kopper melis
  • 1 spiseskje lys maisirup
  • 1/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/4 teskje salt
  • Omtrent 1/4 kopp sandkornssukker (valgfritt)
  • Spesialutstyr: en kjøkkenmaskin med paddelvedlegg; en 3-tommers og en 1-tommers rund utstikker; et termometer for frityrolje

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deigen: Rør sammen gjær og varmt vann i en liten bolle til gjæren er oppløst. La stå til det skummer, ca. 5 minutter. (Hvis gjæren ikke skummer, kast den og start på nytt med ny gjær.) Bland sammen mel, melk, smør, eggeplommer, sukker, salt, kanel og gjærblandingen i en mikser på lav hastighet til en myk deig dannes. Øk hastigheten til middels høy og pisk i ytterligere 3 minutter. Skrap deigen ned langs sidene av bollen (hele veien rundt) og før den til midten, og strø lett med mel (for å unngå at det dannes en skorpe). Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle (ikke terryklut) og la deigen heve på et trekkfritt sted ved romtemperatur til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 ½ til 2 timer. (Alternativt kan deigen heve i bollen i kjøleskapet i 8 til 12 timer.) Vend deigen ut på en lett melet overflate og kjevle ut med en lett melet kjevle til en 12-tommers runding (ca. 1/2 tomme tykk). Stikk ut så mange runde former som mulig med en 3-tommers utstikker, og lag et hull i midten av hver runding med en 1-tommers utstikker. Overfør donutsene til et lett melet stort bakepapirkledd stekebrett. Dekk donutsene med et rent kjøkkenhåndkle og la dem heve på et trekkfritt sted ved romtemperatur til de er lett oppblåst, ca. 30 minutter (45 minutter hvis deigen var kald da du stakk ut donutsene). Ikke rull sammen igjen eventuelle rester. Varm opp 2 ½ tommer olje i en dyp, tung gryte på 4 liter til den når 350°F på et termometer. Stek donutsene, to av gangen, og snu dem av og til med en metallskimmer, sil eller hullsleiv, til de er oppblåst og gyldne, ca. 2 minutter per batch. Overfør til papirhåndklær for å renne av. (Sett oljen tilbake til 350°F mellom batchene.)
  2. 2Rør sammen gjær og varmt vann i en liten bolle til gjæren er oppløst. La stå til det skummer, ca. 5 minutter. (Hvis gjæren ikke skummer, kast den og start på nytt med ny gjær.)
  3. 3Bland sammen mel, melk, smør, eggeplommer, sukker, salt, kanel og gjærblandingen i en mikser på lav hastighet til en myk deig dannes. Øk hastigheten til middels høy og pisk i ytterligere 3 minutter.
  4. 4Skrap deigen ned langs sidene av bollen (hele veien rundt) og før den til midten, og strø lett med mel (for å unngå at det dannes en skorpe). Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle (ikke terryklut) og la deigen heve på et trekkfritt sted ved romtemperatur til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 ½ til 2 timer. (Alternativt kan deigen heve i bollen i kjøleskapet i 8 til 12 timer.)
  5. 5Vend deigen ut på en lett melet overflate og kjevle ut med en lett melet kjevle til en 12-tommers runding (ca. 1/2 tomme tykk). Stikk ut så mange runde former som mulig med en 3-tommers utstikker, og lag et hull i midten av hver runding med en 1-tommers utstikker. Overfør donutsene til et lett melet stort bakepapirkledd stekebrett. Dekk donutsene med et rent kjøkkenhåndkle og la dem heve på et trekkfritt sted ved romtemperatur til de er lett oppblåst, ca. 30 minutter (45 minutter hvis deigen var kald da du stakk ut donutsene). Ikke rull sammen igjen eventuelle rester.
  6. 6Varm opp 2 ½ tommer olje i en dyp, tung gryte på 4 liter til den når 350°F på et termometer. Stek donutsene, to av gangen, og snu dem av og til med en metallskimmer, sil eller hullsleiv, til de er oppblåst og gyldne, ca. 2 minutter per batch. Overfør til papirhåndklær for å renne av. (Sett oljen tilbake til 350°F mellom batchene.)
  7. 7Lag glasur: Rør sammen kokende varmt vann og espressopulver i en middels bolle til pulveret er oppløst, og rør deretter inn melis, mais sirup, vanilje og salt til det er glatt. Dypp donutsene i glasuren, snu dem for å dekke godt, og legg dem deretter på en rist plassert i en lav bakeplate (for å fange opp eventuelle drypp). Mens glasuren er våt, strø donutsene med sandingsukker (hvis du bruker). La stå til glasuren har stivnet, ca. 20 minutter.
  8. 8Rør sammen kokende varmt vann og espressopulver i en middels bolle til pulveret er oppløst, og rør deretter inn melis, mais sirup, vanilje og salt til det er glatt.
  9. 9Dypp donutsene i glasuren, snu dem for å dekke godt, og legg dem deretter på en rist plassert i en lav bakeplate (for å fange opp eventuelle drypp). Mens glasuren er våt, strø donutsene med sandingsukker (hvis du bruker). La stå til glasuren har stivnet, ca. 20 minutter.