
Biff med chili- og key lime-saus
Lær hvordan du lager saftig oksefilet servert med en smakfull chili og lime saus. Perfekt for en sommermiddag eller spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund skirtbiff, skåret i biter
- 1/4 kopp fersk Key lime-saft
- 3 spiseskjeer asiatisk fiskesaus
- 3 spiseskjeer vann
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 stor sjalottløk, tynne skiver
- 1 fersk serranosilantro, hakket (ca. 2 teskjeer; inkludert frø)
- Tilbehør: dampet ris
Fremgangsmåte
- 1Forvarm broileren. Tørk av biffen med tørkepapir og krydre med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Stek på en grillrist i ovnen 10–15 cm fra varmekilden, og snu den én gang, ca. 6 minutter totalt for medium-rare. Overfør biffen til et skjærebrett og la den hvile i 5 minutter før du skjærer den opp. Mens biffen hviler, rør sammen de resterende ingrediensene til sukkeret har løst seg opp. Server den skivede biffen med sausen.
- 2Forvarm broileren.
- 3Tørk av biffen med tørkepapir og krydre med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Stek på en grillrist i ovnen 10–15 cm fra varmekilden, og snu den én gang, ca. 6 minutter totalt for medium-rare. Overfør biffen til et skjærebrett og la den hvile i 5 minutter før du skjærer den opp.
- 4Mens biffen hviler, rør sammen de resterende ingrediensene til sukkeret har løst seg opp. Server den skivede biffen med sausen.