Gløgg med rødvin

Gløgg med rødvin

Lær hvordan du lager deilig mulled red wine med krydder og frukt. Perfekt for vinteren og høytiden. Enkel oppskrift for varmende drikke.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 8 hele nellikspiker
  • 2. 4 hele svarte pepperkorn
  • 3. 4 (3 x ½ tommer) strimler fersk sitronzest
  • 4. 4 (4 x ½ tommer) strimler fersk appelsinzest
  • 5. 4 kopper tørr rødvin (fra to 750 ml-flasker)
  • 6. ½ kopp kirsch eller annen kirsebærlikør
  • 7. 1 ½ kopper vann
  • 8. ¾ kopp sukker
  • 9. 1 (3 tommer) kanelstang
  • 10. 1 vaniljestang, delt på langs
  • 11. Pynt: kanelstenger
  • 12. Spesialutstyr: et 4-tommers kvadrat av osteklede; kjøkkenstrikk

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg nellik, pepperkorn og sitrusskall på et osteklede, og knyt det igjen for å danne en pose. Bland vin, kirsch, vann, sukker, kanelstang, vaniljebønne og ostekledet i en 4-liters kjele og kok opp under omrøring. La det småkoke i 10 minutter. Server varmt.
  2. 22. Legg nellik, pepperkorn og sitrusskall på et osteklede, og knyt det igjen for å danne en pose.
  3. 33. Bland vin, kirsch, vann, sukker, kanelstang, vaniljebønne og ostekledet i en 4-liters kjele og kok opp under omrøring.
  4. 44. La det småkoke i 10 minutter. Server varmt.