
Gløgg med rødvin
Lær hvordan du lager deilig mulled red wine med krydder og frukt. Perfekt for vinteren og høytiden. Enkel oppskrift for varmende drikke.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 8 hele nellikspiker
- 2. 4 hele svarte pepperkorn
- 3. 4 (3 x ½ tommer) strimler fersk sitronzest
- 4. 4 (4 x ½ tommer) strimler fersk appelsinzest
- 5. 4 kopper tørr rødvin (fra to 750 ml-flasker)
- 6. ½ kopp kirsch eller annen kirsebærlikør
- 7. 1 ½ kopper vann
- 8. ¾ kopp sukker
- 9. 1 (3 tommer) kanelstang
- 10. 1 vaniljestang, delt på langs
- 11. Pynt: kanelstenger
- 12. Spesialutstyr: et 4-tommers kvadrat av osteklede; kjøkkenstrikk
Fremgangsmåte
- 11. Legg nellik, pepperkorn og sitrusskall på et osteklede, og knyt det igjen for å danne en pose. Bland vin, kirsch, vann, sukker, kanelstang, vaniljebønne og ostekledet i en 4-liters kjele og kok opp under omrøring. La det småkoke i 10 minutter. Server varmt.
- 22. Legg nellik, pepperkorn og sitrusskall på et osteklede, og knyt det igjen for å danne en pose.
- 33. Bland vin, kirsch, vann, sukker, kanelstang, vaniljebønne og ostekledet i en 4-liters kjele og kok opp under omrøring.
- 44. La det småkoke i 10 minutter. Server varmt.