Hello Fresh Mobile Banner
Krydret urtemarinade for fisk

Krydret urtemarinade for fisk

Lær hvordan du lager en smakfull krydret urte marinade til fisk. Perfekt for en sunn og smakfull middagsopplevelse. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor bunt fersk koriander
  • 1 stor bunt flatbladet persille
  • 8 hvitløksfedd, knust med den flate siden av en kniv
  • 1 teskje havsalt, eller mer etter smak
  • 1 spiseskje nykvernet spisskummen, eller mer etter smak
  • 1 spiseskje svært aromatisk knust tørket rød chili, eller mer etter smak
  • 1 spiseskje malt søt paprika, eller mer etter smak
  • 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1/4 kopp fersk sitronjuice eller hvitvinseddik (sitron er bedre, synes jeg)
  • 6 til 8 små laksefileter, hver på omtrent 170 gram

Fremgangsmåte

  1. 1Hakk opp koriander- og persillebladene sammen til en veldig fin finhakk. Du skal ha 1 kopp finhakkede urter. Overfør dem til en kjele. Knus hvitløken med havsaltet i en morter, eller bruk baksiden av en skje i en liten bolle, for å lage en pasta. Rør inn spisskummen, tørket pepper, paprika, olivenolje og sitronsaft. Tilsett i kjelen med urtene og bland godt. Ha fiskestekene klare i en ildfast form som er stor nok til å romme dem i ett lag. Sett urtemarinaden over middels lav varme og varm opp til den er veldig varm, men ikke kokende. Smak til og juster krydderet. Når den er slik du ønsker, hell den varme marinaden over fiskestekene. Dekk til med plastfolie og la det stå i omtrent en time. Når du er klar til å koke, forvarm ovnen til 175°C (350°F). Fjern plasten og overfør fisken med marinaden til ovnen. Stek i 20 til 30 minutter, eller til fisken er ferdig, og pensle med marinaden omtrent hver femte minutt. Server umiddelbart, og øs litt av marinaden over hver porsjon.