Mørk sjokoladekrostatà med pinjekjerner
oppskrift på mørk sjokolade og pinjekrem crostata, en deilig italiensk dessert perfekt for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 2/3 kopper hvetemel
- 1 kopp melis
- 1/2 teskje salt
- 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) usaltet smør, i terninger, romtemperert
- 2 store eggeplommer
- 1 stort egg
- 280 gram bittersøt sjokolade (70 % kakao), finhakket
- 2 kopper kremfløte
- 1/4 kopp honning
- 1/4 kopp pinjekjerner, ristet
- Lett søtet pisket krem
Fremgangsmåte
- 1For crust: Bland mel, melis, og salt i en foodprocessor i 5 sekunder. Tilsett smør, eggeplommer og egg. Bland til det dannes fuktige klumper. Elt deigen til en ball og trykk den flatt til en skive. Pakk inn og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 1 dag. Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til en 14-tommers runding. Overfør deigen til en 10-tommers terteform med løs bunn. Klipp bort all overhengende deig unntatt 1/2 tomme. Brett inn overhengen og trykk den ut for å danne doble vegger som stikker 1/4 tomme over kanten. La bunnen hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 190°C. Stek bunnen i 5 minutter. Bruk bakkanten av en gaffel til å presse opp sidene av bunnen hvis den sklir. Stek til den er gyllen, og trykk opp sidene og stikk hull i bunnen med gaffel hvis den bobler, i ca. 25 minutter til. La bunnen avkjøles helt.
- 2Bland mel, melis og salt i en foodprocessor i 5 sekunder. Tilsett smør, eggeplommer og egg. Bland til det dannes fuktige klumper. Elt deigen til en ball og trykk den flatt til en skive. Pakk inn og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 1 dag.
- 3Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til en 14-tommers runding. Overfør deigen til en 10-tommers terteform med løs bunn. Klipp bort all overhengende deig unntatt 1/2 tomme. Brett inn overhengen og trykk den ut for å danne doble vegger som stikker 1/4 tomme over kanten. La bunnen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- 4Forvarm ovnen til 190°C. Stek bunnen i 5 minutter. Bruk bakkanten av en gaffel til å presse opp sidene av bunnen hvis den sklir. Stek til den er gyllen, og trykk opp sidene og stikk hull i bunnen med gaffel hvis den bobler, i ca. 25 minutter til. La bunnen avkjøles helt.
- 5For fyllet: Plasser sjokoladen i en middels stor bolle. Varm opp fløten til kokepunktet i en kjele. Hell fløten over sjokoladen og visp til glatt. Rør inn honning. Hell fyllet i bunnen. La den stå i kjøleskapet til den har stivnet, i minst 2 timer og opptil 1 dag.
- 6Plasser sjokoladen i en middels stor bolle. Varm opp fløten til kokepunktet i en kjele. Hell fløten over sjokoladen og visp til glatt. Rør inn honning. Hell fyllet i bunnen. La den stå i kjøleskapet til den har stivnet, i minst 2 timer og opptil 1 dag.
- 7For fyllet: Strø terte med pinjekjerner. Server med pisket krem.
- 8Strø terte med pinjekjerner. Server med pisket krem.