Kardemomchai

Kardemomchai

oppskrift på cardamom chai, en aromatisk og varmende drikk med krydder. perfekt for kalde dager og som en koselig pause.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • Omtrent 6 kopper vann
  • 1/2 kopp hel eller lettmelk
  • Frøene fra 1 grønn kardemommekapsel, malt
  • 2 toppede spiseskjeer svart te, helst Assam-te med kraftig smak
  • 2 teskjeer sukker, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp vannet til kokepunktet. I en separat panne, varm opp melken til kokepunktet, rør inn kardemommen, dekk til, og sett til side. Legg tebladene i en tykk gryte. Hell i litt av det varme vannet, og hell det deretter ut. Tilsett resten av det varme vannet. Sett gryten over middels varme, la det koke opp, og la det koke i omtrent 30 sekunder. Sil deretter teen gjennom en sikt over en gryte. Hell den varme melken gjennom en klutforet sikt inn i teen. Tilsett sukkeret og rør om. Hvis du ønsker å skumme teen, hell blandingen over i en annen gryte, og hell den tilbake igjen, og fortsett til teen er skummet. Sett gryten tilbake på varmen og la teen nesten koke opp, og hell den deretter i kopper.