Coq au Zin
Lær å lage den deilige franske retten coq au zin med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp pluss 2 spiseskjeer allsidig mel
- 6 skiver bacon, hakket
- 1 spiseskje olivenolje
- 12 kyllinglår (med skinn og bein), overskudd av fett fjernet
- 3/4 kopp hakkede sjalottløk (omtrent 4 stk.)
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 pund kokende løk, skrelt
- 12 unser crimini-sopp, delt i fire (omtrent 5 kopper)
- 2 spiseskjeer hakket fersk marjoram
- 1 flaske på 750 ml rød Zinfandel
- 2 kopper kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
- 2 spiseskjeer (1/4 stykke) smør, romtemperert
- 1/4 kopp hakkede friske gressløksblader
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Hell 1 kopp mel i en flat skål. Kok opp hakket bacon i en stor, tykk gryte over middels høy varme til det er sprøtt, ca. 4 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til en tallerken med papirhåndkle for å renne av. Tilsett 1 spiseskje olivenolje i baconfettet i gryten. Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, vend kyllinglårene i mel og legg dem i gryten; stek til de er brune, ca. 4 minutter på hver side. Legg kyllinglårene i en glassform på 38x25x5 cm. Hell av alt unntatt 3 spiseskjeer fett fra gryten. Tilsett sjalottløk og hvitløk i gryten og sautér i 1 minutt. Tilsett løk, crimini-sopp og marjoram, og sautér til løken begynner å bli gyllen, ca. 10 minutter. Hell i rød Zinfandel og kok opp, og skrap opp de brune bitene i bunnen. Tilsett kyllingkraft og bacon, og kok i 5 minutter. Hell vinblandingen over kyllingen i formen. Dekk tett med aluminiumsfolie, og stek til kyllingen er gjennomstekt, ca. 1 time. Bruk tang til å overføre kyllinglårene til et fat. Sil vinblandingen fra formen over i en tykk, middels stor kjele. Overfør løk- og soppsausen til fat sammen med kyllingen, og dekk med folie for å holde varmen. Bland 2 spiseskjeer mel og smør i en liten bolle for å lage en jevning. Kok opp vinblandingen. Rør inn jevningen og kok til sausen tykner og reduseres til ca. 2 ¾ kopper, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over kylling og grønnsaker, og dryss over finhakket gressløk.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Hell 1 kopp mel i en flat sk