Kokte eggeplommer

Kokte eggeplommer

Lær hvordan du lager deilige cured egg yolks. Perfekt som garnityr eller smakstilsetning i ulike retter. En enkel og elegant oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper kosher salt
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 4 store eggeplommer
  • Non-stick vegetabilsk spray

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 2Visp sammen 1 ¾ kopper kosher salt og 1 ¼ kopper sukker i en middels stor bolle. Fordel halvparten av salt- og sukkermiksen jevnt utover i en 8x8 tommers glassform. Bruk baksiden av en spiseskje til å lage fire fordypninger i saltmiksen, jevnt fordelt. Plasser forsiktig en stor eggeplomme (fire totalt) i hver fordypning. Strø forsiktig resten av salt- og sukkermiksen over eggeplommene, og pakk godt inn formen med plastfolie. La den stå i kjøleskapet i 4 dager. Forvarm ovnen til 150°F (65°C). Fjern saltmiksen forsiktig fra hver eggeplomme, og skyll deretter forsiktig under kaldt vann for å fjerne eventuelt gjenværende salt (eggeplommene vil være semi-firm, lyse og gjennomsiktige). Tørk forsiktig med tørkepapir. Smør en metallrist som står oppi en bakeplate med non-stick vegetabilsk spray, og plasser eggeplommene på risten. Tørk i ovnen til de er ugjennomsiktige og har en tekstur som minner om en fast Gruyère-ost, i 1 ½ til 2 timer. La dem avkjøle. (Alternativt, hvis ovnen din ikke kan gå så lavt, kan du tørke eggene i en uoppvarmet ovn i 2 dager.)
  3. 3Visp sammen 1 ¾ kopper kosher salt og 1 ¼ kopper sukker i en middels stor bolle. Fordel halvparten av salt- og sukkermiksen jevnt utover i en 8x8 tommers glassform. Bruk baksiden av en spiseskje til å lage fire fordypninger i saltmiksen, jevnt fordelt. Plasser forsiktig en stor eggeplomme (fire totalt) i hver fordypning. Strø forsiktig resten av salt- og sukkermiksen over eggeplommene, og pakk godt inn formen med plastfolie. La den stå i kjøleskapet i 4 dager.
  4. 4Forvarm ovnen til 150°F (65°C). Fjern saltmiksen forsiktig fra hver eggeplomme, og skyll deretter forsiktig under kaldt vann for å fjerne eventuelt gjenværende salt (eggeplommene vil være semi-firm, lyse og gjennomsiktige). Tørk forsiktig med tørkepapir.
  5. 5Smør en metallrist som står oppi en bakeplate med non-stick vegetabilsk spray, og plasser eggeplommene på risten. Tørk i ovnen til de er ugjennomsiktige og har en tekstur som minner om en fast Gruyère-ost, i 1 ½ til 2 timer. La dem avkjøle. (Alternativt, hvis ovnen din ikke kan gå så lavt, kan du tørke eggene i en uoppvarmet ovn i 2 dager.)
  6. 6Forberedelse: Eggeplommene kan lagres i opptil én måned. Oppbevar dem i en lufttett beholder og la dem stå kjølig.
  7. 7Eggeplommene kan lagres i opptil én måned. Oppbevar dem i en lufttett beholder og la dem stå kjølig.