Kremet, potetmos av blomkål

Kremet, potetmos av blomkål

oppskrift på kremete og deilige potetlignende blomkålmos. perfekt som tilbehør til en sunn og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 liten hodekål (ca. 680 gram), hakket
  • 3 hvitløksfedd, skrelte
  • 1/4 kopp (eller mer) helmelk
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 teskje kosher-salt, pluss mer
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer
  • Hakket gressløk (til servering; valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Hell vann i en middels stor kjele til en dybde på ca. 1/4". Tilsett blomkål og hvitløk, og dekk til kjelen. Kok opp og kok til blomkålen er lett å stikke gjennom med en liten kniv, ca. 8 minutter. Sil godt av og overfør til en food processor. Tilsett melk, smør, 1 ts. salt og 1/2 ts. pepper. Kjør til puré til det er glatt, og tilsett mer melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper. Topp med gressløk, hvis du bruker det.
  2. 2Hell vann i en middels stor kjele til en dybde på ca. 1/4". Tilsett blomkål og hvitløk, og dekk til kjelen. Kok opp og kok til blomkålen er lett å stikke gjennom med en liten kniv, ca. 8 minutter. Sil godt av og overfør til en food processor. Tilsett melk, smør, 1 ts. salt og 1/2 ts. pepper. Kjør til puré til det er glatt, og tilsett mer melk om nødvendig. Smak til med salt og pepper. Topp med gressløk, hvis du bruker det.
  3. 3Kan lages på forhånd: Moset blomkål kan lages 2 dager i forveien. Overfør til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.
  4. 4Moset blomkål kan lages 2 dager i forveien. Overfør til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.