
Crostini med krydret krabbesalat og reker
Oppdag hvordan du lager deilige crostini med krydret krabbe og rekesalat. Perfekt for forretter eller som småretter til fest eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hermetisk kamsjysaus
- 10 unser medium, ukokte reker, skrelte og rensede
- 2 kopper tynne skiver av grønn løk
- 2/3 kopp majones
- 4 teskjeer fersk sitronsaft
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje ungarsk søt paprika
- 1/2 teskje cayennepepper
- 8 unser crabmeat i flak (ca. 2 kopper lett pakket)
- 1/3 kopp (ca.) olivenolje
- 40 skiver av 1/4 tomme tykkelse av surdeigsbaguette, skåret diagonalt
- Sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Kok klarsjy og skalldyrjuice opp til kokepunkt i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett reker; dekk til og la småkoke til de er ugjennomsiktige, snu en gang, ca. 2 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør rekene til skjærebrettet; hakk rekene grovt. Legg rekene i en liten bolle. Kok opp væsken til den er redusert til 2 ss, ca. 2 minutter. Avkjøl. Bland løk og de neste 5 ingrediensene i en stor bolle for å blande. Rør inn rekene, kokevæsken og krabbekjøttet. Krydre med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet. Forvarm ovnen til 190°C. Pensle lett olje over begge sider av hver brødskive. Legg brødet på et bakepapirkledd stekebrett i ett lag. Stek til brødet er sprøtt og gyllent, ca. 4 minutter på hver side. Avkjøl. (Sjømat- og brødskiver kan lages én dag i forveien. Oppbevar sjømatblandingen kjølig. Oppbevar brødet lufttett ved romtemperatur.) Fordel sjømatblandingen jevnt over brødet. Anrett på serveringsfat. Pynt med sitronbåter og server.
- 2Kok klarsjy og skalldyrjuice opp til kokepunkt i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett reker; dekk til og la småkoke til de er ugjennomsiktige, snu en gang, ca. 2 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør rekene til skjærebrettet; hakk rekene grovt. Legg rekene i en liten bolle. Kok opp væsken til den er redusert til 2 ss, ca. 2 minutter. Avkjøl.
- 3Bland løk og de neste 5 ingrediensene i en stor bolle for å blande. Rør inn rekene, kokevæsken og krabbekjøttet. Krydre med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet. Forvarm ovnen til 190°C. Pensle lett olje over begge sider av hver brødskive. Legg brødet på et bakepapirkledd stekebrett i ett lag. Stek til brødet er sprøtt og gyllent, ca. 4 minutter på hver side. Avkjøl. (Sjømat- og brødskiver kan lages én dag i forveien. Oppbevar sjømatblandingen kjølig. Oppbevar brødet lufttett ved romtemperatur.)
- 4Fordel sjømatblandingen jevnt over brødet. Anrett på serveringsfat. Pynt med sitronbåter og server.