
Vinterhvit salat
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull winter white salad, perfekt for vintermåltider. Denne oppskriften er sunn, rask og lett å tilberede.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss fullkorns- eller grovkornet sennep
- 2 ss hvitvinseddik
- 1/2 kopp kremfløte
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts hvit pepper
- 1/2 middels blomkålhode (ca. 340 g), stilker fjernet og blomsterstandene kuttet i 1/4-tommers skiver på langs (ca. 3 kopper)
- 2 belgiske endiver, blader atskilt og kuttet diagonalt i 1/2-tommers biter
- 1 lite Napa-kålhode (ca. 225 g), de grønne ytterbladene fjernet og de bleke indre bladene kuttet på tvers i 1-tommers biter (ca. 5 kopper lett pakket)
- 1 lite løk, finhakket og bløtlagt i kaldt vann i 10 minutter, deretter avrennet
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen sennep, eddik, fløte, salt og hvit pepper i en stor bolle til det er godt blandet. Blansjer blomkål i en kjele på 2 til 3 liter med kokende, saltet vann i 30 sekunder, sil deretter av og overfør til en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. La det renne godt av igjen og tilsett i dressingen i bollen. Tilsett endiv, kål og løk, og vend forsiktig slik at det blir dekket av dressingen. Krydre med salt og pepper.
- 2Visp sammen sennep, eddik, fløte, salt og hvit pepper i en stor bolle til det er godt blandet.
- 3Blansjer blomkål i en kjele på 2 til 3 liter med kokende, saltet vann i 30 sekunder, sil deretter av og overfør til en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. La det renne godt av igjen og tilsett i dressingen i bollen. Tilsett endiv, kål og løk, og vend forsiktig slik at det blir dekket av dressingen. Krydre med salt og pepper.





