
Søtpotetnudler (Japchae)
oppskrift på søtpotetnudler, også kjent som japchae, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser søtpotetnudler
- 1/2 bunt spinat (ca. 4 unser), skylt og trimmet
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss pluss 1 1/2 ts asiatisk sesamolje
- 1/4 ts salt
- 1 ss vegetabilsk olje
- 6 unser storfekjøtt ribeye, skåret i strimler på 0,5–1 cm tykkelse
- 1/4 kopp soyasaus pluss 1 ts
- 1/4 middels stor løk, skivet
- 3 til 4 pyongyo- eller shiitakesopp, skivet
- 1 gulrot, revet eller skåret i tynne strimler
- 3 vårløk, skåret i 2,5 cm lange biter
- 1/4 kopp sukker
- Ristede sesamfrø til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok søtpotetnøttene i en stor kjele med kokende vann i 4 til 5 minutter. Hell av vannet umiddelbart og skyll grundig under kaldt vann. Pass på å ikke overkoke nøttene, ellers mister de sin seige tekstur. Hvis du ønsker det, kan du klippe nøttene med saks i 15–18 cm lange stykker for enklere spising. Blansjer spinaten i kokende vann. Skyll umiddelbart under kaldt vann, klem vannet ut av bladene og form dem til en ball, og kutt deretter ballen i to. Bland spinaten, halve hvitløken, 1/2 teskje sesamolje og 1/4 teskje salt i en liten bolle. Sett til side for å la smakene trekke inn. Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett storfekjøttet, resten av hvitløken, 1 teskje soyasaus og 1 teskje sesamolje. Stir-fry til storfekjøttet er kokt, ca. 3–4 minutter. Tilsett løk, sopp og gulrot, og kok til løken er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett de grønne løkene og stek i ytterligere ett minutt. Ta av varmen. I en stor bolle, bland nøttene, storfeblandingen, spinaten, resten av soyasausen (1/4 kopp), sesamoljen og sukkeret grundig. Server varm, pyntet med sesamfrø.
- 2Kok søtpotetnøttene i en stor kjele med kokende vann i 4 til 5 minutter. Hell av vannet umiddelbart og skyll grundig under kaldt vann. Pass på å ikke overkoke nøttene, ellers mister de sin seige tekstur. Hvis du ønsker det, kan du klippe nøttene med saks i 15–18 cm lange stykker for enklere spising.
- 3Blansjer spinaten i kokende vann. Skyll umiddelbart under kaldt vann, klem vannet ut av bladene og form dem til en ball, og kutt deretter ballen i to. Bland spinaten, halve hvitløken, 1/2 teskje sesamolje og 1/4 teskje salt i en liten bolle. Sett til side for å la smakene trekke inn.
- 4Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett storfekjøttet, resten av hvitløken, 1 teskje soyasaus og 1 teskje sesamolje. Stir-fry til storfekjøttet er kokt, ca. 3–4 minutter. Tilsett løk, sopp og gulrot, og kok til løken er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett de grønne løkene og stek i ytterligere ett minutt. Ta av varmen.
- 5I en stor bolle, bland nøttene, storfeblandingen, spinaten, resten av soyasausen (1/4 kopp), sesamoljen og sukkeret grundig. Server varm, pyntet med sesamfrø.