
Salat med mandel-krustet geitost og bringebærdressing
Oppdag en frisk og smakfull salat med mandelpanert geitost og søt bringebærdressing. Perfekt for en lett forrett eller sommermåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2/3 kopp frosne bringebær, tint
- 1/2 kopp sukker
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 2 spiseskjeer finhakket rødløk
- 1 spiseskje tørket sennep
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje sitronsaft
- 1 kopp olivenolje
- 1 spiseskje valmuefrø
- 2 5-unse ruller myk fersk geitost, hver rull delt i 4 runde skiver
- 1 stort egg
- 1 spiseskje vann
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 kopp skivede mandler
- 2 teskjeer smør, smeltet
- 170 gram mesclun-blanding (ca. 8 kopper lett pakket)
Fremgangsmåte
- 1Bland de første sju ingrediensene i en foodprocessor. Mens maskinen går, tilsett gradvis olje. Tilsett valmuefrø og blend i 5 sekunder. Forvarm ovnen til 175°C. Klapp hver geitostskive til en tykkelse på ca. 1,3 cm. Visp egg og 1 spiseskje vann i en liten bolle for å blande. Ha mel i en annen liten bolle. Ha mandler i en flat skål. Rull geitostskivene i melet, dypp deretter i eggeblandingen, og rull dem i mandlene for å dekke, og trykk forsiktig for å få det til å feste. Plasser osten i en glassform, og drypp lett med smør. Strø over salt og pepper. Stek til mandlene er lett gyldne, ca. 10 minutter. Fordel mesclun på 4 tallerkener. Legg to varme geitostskiver på hver. Drypp med dressing og server.





