Salat med mandel-krustet geitost og bringebærdressing

Salat med mandel-krustet geitost og bringebærdressing

Oppdag en frisk og smakfull salat med mandelpanert geitost og søt bringebærdressing. Perfekt for en lett forrett eller sommermåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2/3 kopp frosne bringebær, tint
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 1 spiseskje tørket sennep
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje sitronsaft
  • 1 kopp olivenolje
  • 1 spiseskje valmuefrø
  • 2 5-unse ruller myk fersk geitost, hver rull delt i 4 runde skiver
  • 1 stort egg
  • 1 spiseskje vann
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp skivede mandler
  • 2 teskjeer smør, smeltet
  • 170 gram mesclun-blanding (ca. 8 kopper lett pakket)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland de første sju ingrediensene i en foodprocessor. Mens maskinen går, tilsett gradvis olje. Tilsett valmuefrø og blend i 5 sekunder. Forvarm ovnen til 175°C. Klapp hver geitostskive til en tykkelse på ca. 1,3 cm. Visp egg og 1 spiseskje vann i en liten bolle for å blande. Ha mel i en annen liten bolle. Ha mandler i en flat skål. Rull geitostskivene i melet, dypp deretter i eggeblandingen, og rull dem i mandlene for å dekke, og trykk forsiktig for å få det til å feste. Plasser osten i en glassform, og drypp lett med smør. Strø over salt og pepper. Stek til mandlene er lett gyldne, ca. 10 minutter. Fordel mesclun på 4 tallerkener. Legg to varme geitostskiver på hver. Drypp med dressing og server.