Røkte portabellaputer og tomater

Røkte portabellaputer og tomater

utforsk hvordan du lager røkte portabella-sopp og tomater. perfekt som forrett eller tilbehør. enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 mellomstore portabella-sopper (ca. 680 gram totalt)
  • 450 gram plommetomater
  • komfyrrøyker
  • 3 spiseskjeer finhakkede tresorter som hickory eller eik

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern og kast sopphusker og del tomatene i to på langs. Plasser soppene, med skinnsiden ned, og tomatene, med snittsiden opp, på risten i røyker. Dekk til dryppfatet i røyken med folie og fordel trekull jevnt over midten av røykerens panne. Legg fatet med kull oppå og plasser risten i fatet. Sett røyken på komfyren, bruk to kokeplater, og varm opp uten lokk over moderat varme til kullet begynner å gløde. Røyk soppene og tomatene, med lokk på, over moderat varme i 30 minutter. Ta røyken av varmen. La soppene og tomatene stå, med lokk på, i 30 minutter.
  2. 2Fjern og kast sopphusker og del tomatene i to på langs. Plasser soppene, med skinnsiden ned, og tomatene, med snittsiden opp, på risten i røyken.
  3. 3Dekk dryppfatet i røyken med folie og fordel trekull jevnt over midten av røykerens panne. Legg fatet med kull oppå og plasser risten i fatet.
  4. 4Sett røyken på komfyren, bruk to kokeplater, og varm opp uten lokk over moderat varme til kullet begynner å gløde.
  5. 5Røyk soppene og tomatene, med lokk på, over moderat varme i 30 minutter. Ta røyken av varmen. La soppene og tomatene stå, med lokk på, i 30 minutter.