Blomkål med sennep- og sitron-smør

Blomkål med sennep- og sitron-smør

oppskrift på blomkål med en frisk og smakfull sennep-sitron smør, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 liten hodekål (ca. 800 gram)
  • 1 teskje grovt kosher-salt
  • 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) smør
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2 spiseskjeer grov Dijon-sennep
  • 1 1/2 teskjeer finrevet sitrusskall
  • 1 spiseskje hakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Smør en bakeplate med høye kanter. Del blomkålen i to, og skjær deretter i tynne skiver på ca. 0,6 cm på tvers. Legg skivene i ett lag på den forberedte bakeplaten; strø over salt. Stek i ovnen til blomkålen er lett myknet, ca. 15 minutter. I mellomtiden smelter du smør i en liten kjele over middels varme. Visp inn sitronsaft, sennep og sitrusskall. Fordel senneps- og sitronsmøret jevnt over blomkålen, og stek videre til den er sprø og mør, ca. 10 minutter til. FORHÅNDSRETT Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Hvis ønskelig, varm opp igjen i ovn på 180°C til det er gjennomvarmt, ca. 10 minutter. Overfør blomkålen til et serveringsfat. Strø over hakket persille og server varm eller romtemperert.