
S'mores med mørk sjokoladepudding
oppskriften på s'mores dark chocolate puddings er enkel å lage og perfekt for en søt avslutning på måltidet. lag en deilig dessert med mørk sjokolade og marshmallows.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 4 ½ hele grahamskjeks (5 rektangler på 2 ½ tommer), grovt knust
- 2 spiseskjeer (¼ stykke) usaltet smør, romtemperert
- 1 spiseskje sukker
- 1 teskje malt kanel
- 1 kopp sukker
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 2 spiseskjeer naturlig usøtet kakaopulver (for eksempel Scharffen Berger)
- 1 teskje instant espressopulver
- En klype salt
- 3 store eggeplommer
- 2 kopper helmelk
- ½ kopp tung kremfløte
- 225 gram bittersøt sjokolade (54 % til 60 % kakao), hakket
- 1 spiseskje whisky
- 1 spiseskje smør
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 store eggehviter
- 1 kopp sukker
- ¼ kopp vann
- 2 spiseskjeer lys mais sirup
- 1 ¼ teskje vaniljeekstrakt
- Spesialutstyr: Kjøkkenbrenner med butanlighter
Fremgangsmåte
- 1For graham cracker crumb layer: Forvarm ovnen til 150°C. Legg et bakepapir på et stekebrett med høye kanter. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor. Bruk av og på-innstillinger, kjør til det dannes grove smuler. Fordel smulene jevnt på det forberedte bakepapiret (del opp eventuelle store biter med fingertuppene). Stek til smulene er sprø, og rør en gang underveis, ca. 10 minutter. Avkjøl. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.
- 2Forvarm ovnen til 150°C. Legg et bakepapir på et stekebrett med høye kanter. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor. Bruk av og på-innstillinger, kjør til det dannes grove smuler. Fordel smulene jevnt på det forberedte bakepapiret (del opp eventuelle store biter med fingertuppene). Stek til smulene er sprø, og rør en gang underveis, ca. 10 minutter. Avkjøl. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.
- 3For puddinger: Visp sukker, maisenna, kakaopulver, espressopulver og salt i en tykk, middels stor kjele. Tilsett eggeplommer og visp for å blande (blandingen vil ligne våt sand). Rør gradvis inn melk, deretter fløte. Visp konstant over middels varme til blandingen begynner å koke, og la koke i 30 sekunder. Ta av varmen. Tilsett sjokolade, whisky, smør og vanilje; visp til sjokoladen og smøret er smeltet og blandingen er glatt. La puddingen avkjøle litt, visp av og til, ca. 10 minutter. Fordel 1/3 kopp pudding i hver av seks glass på 1 kopp, og jevn ut. Strø over hver med grahamkjeks-smuler, fordelt likt. Topp med ytterligere 1/3 kopp pudding, jevnt fordelt. Dekk til med plastfolie, og press plasten direkte mot puddingen. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig.
- 4Visp sukker, maisenna, kakaopulver, espressopulver og salt i en tykk, middels stor kjele. Tilsett eggeplommer og visp for å blande (blandingen vil ligne våt sand). Rør gradvis inn melk, deretter fløte. Visp konstant over middels varme til blandingen begynner å koke, og la koke i 30 sekunder. Ta av varmen. Tilsett sjokolade, whisky, smør og vanilje; visp til sjokoladen og smøret er smeltet og blandingen er glatt. La puddingen avkjøle litt, visp av og til, ca. 10 minutter.
- 5Fordel 1/3 kopp pudding i hver av seks glass på 1 kopp, og jevn ut. Strø over hver med grahamkjeks-smuler, fordelt likt. Topp med ytterligere 1/3 kopp pudding, jevnt fordelt. Dekk til med plastfolie, og press plasten direkte mot puddingen. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig.
- 6For marshmallow-topping: Bland alle ingrediensene i en stor bolle med en håndmixer utstyrt med visp. Sett bollen med eggehvitemiks over en kjele med småkokeende vann. Bruk håndvisp, visp kontinuerlig til en øyetermometer som er satt inn i blandingen viser 72°C (160°F), ca. 6 minutter. Fest bollen med eggehvitemiks til håndmikseren igjen og kjør på høy hastighet til marshmallow-toppingen danner stive topper, 6–8 minutter. Topp hver pudding med 2 store skjeer marshmallow-topping, dekk toppen helt og lag topper, hvis ønskelig. FORHANDSVARE: Kan lages 2 timer i forveien. Oppbevares kjølig. Bruk en kjøkkenbrenner for å lett riste marshmallow-toppingen til den er gyllen i enkelte områder.
- 7Bland alle ingrediensene i en stor bolle med en håndmixer utstyrt med visp. Sett bollen med eggehvitemiks over en kjele med småkokeende vann. Bruk håndvisp, visp kontinuerlig til en øyetermometer som er satt inn i blandingen viser 72°C (160°F), ca. 6 minutter. Fest bollen med eggehvitemiks til håndmikseren igjen og kjør på høy hastighet til marshmallow-toppingen danner stive topper, 6–8 minutter.
- 8Topp hver pudding med 2 store skjeer marshmallow-topping, dekk toppen helt og lag topper, hvis ønskelig. FORHANDSVARE: Kan lages 2 timer i forveien. Oppbevares kjølig.
- 9Bruk en kjøkkenbrenner for å lett riste marshmallow-toppingen til den er gyllen i enkelte områder.





