
Mediterranean Fatoush-salat
oppskrift på en lett og smakfull mediterranean fatoush salat, perfekt for sommermåltider og sunn mat. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Krydret matzo-chips
- 1 engelsk agurk (8-10 tommer), skrelt
- 3-4 hoder belgisk endiv, delt i blader
- 1/8 kopp ferske mynteblader (fjern stilkene)
- 1/4 kopp flattbladet italiensk persille, blader (fjern stilkene)
- 1 kopp små drue- eller cherrytomater, delt i fire
- 1 kopp ruccola
- Saften av 1 sitron
- 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 fedd fersk hvitløk, finhakket
- En klype grovt havsalt eller kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forbered matzachipsene. Skjær agurkene i to på langs. Bruk en skje til å skrape ut og kaste pulp, og hakk dem i 1/2-tommers biter. Legg dem i en stor salatbolle. Tynnskjær endiven og legg den i bollen. Legg myntebladene i en haug og riv dem i stykker; de vil bli knust hvis du kutter dem med kniv. Tilsett i bollen. Vend inn persille, tomater og ruccola. Bland inn sitronsaft, olivenolje og hvitløk. Krydre med salt og pepper, og vend godt sammen. La det trekke i noen minutter. Stikk 2 matzachips i hver salat.





