
Couscous-salat med paprika, oliven og pinjekjerner
oppskrift på en frisk couscous salat med paprika, oliven og pinjekjerner. perfekt som forrett eller lett måltid på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper vann
- 1/3 kopp currants eller rosiner
- 3/4 teskje salt
- 4 spiseskjeer olivenolje (helst ekstra jomfru)
- 1 1/2 kopper couscous
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 1 liten løk, finhakket
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 3 røde paprika, ristet (fremgangsmåte følger) og hakket
- en liten glasskrukke på 3 unser med små grønne oliven fylt med pimiento (ca. 1/2 kopp pakket), drenert og skivet tynt
- 2 spiseskjeer kapers, drenert
- 1/2 kopp pinjekjerner, lett ristet
- 1/2 kopp finhakket fersk persille (helst flatbladet)
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele kok opp vann med currants eller rosiner, salt og 1 spiseskje olje. Rør inn couscous og la det stå, dekket, uten varme i 5 minutter. Fluff couscous med en gaffel og overfør det til en bolle. I en liten stekepanne kok hvitløk i 2 spiseskjeer olje over moderat varme, under omrøring, til det er lyst gyllent. Tilsett løk og kok, under omrøring, til den er myk. Rør løkblandingen inn i couscousen sammen med eddik, paprika, oliven, kapers, pinjekjerner, persille, resten av oljen, samt salt og pepper etter smak. Salaten kan lages én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket. La salaten komme til romtemperatur før servering.
- 2I en liten kjele kok opp vann med currants eller rosiner, salt og 1 spiseskje olje. Rør inn couscous og la det stå, dekket, uten varme i 5 minutter. Fluff couscous med en gaffel og overfør det til en bolle.
- 3I en liten stekepanne kok hvitløk i 2 spiseskjeer olje over moderat varme, under omrøring, til det er lyst gyllent. Tilsett løk og kok, under omrøring, til den er myk. Rør løkblandingen inn i couscousen sammen med eddik, paprika, oliven, kapers, pinjekjerner, persille, resten av oljen, samt salt og pepper etter smak. Salaten kan lages én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket. La salaten komme til romtemperatur før servering.
- 4For å grille paprika: Bruk en langhånds gaffel og grill paprika over åpen flamme, vendende, til skinnet er svart, 2 til 3 minutter. (Alternativt kan du grille paprika under en forvarmet grille i ovn på rist, ca. 2 tommer fra varmen, og vende hver 5. minutt, til skinnet er blært og forkullet, 15 til 25 minutter.) Overfør paprikaene til en bolle og la dem stå, dekket, til de er kalde nok til å håndtere. Hold paprikaene hele, og skrell dem, startende ved blomsterenden. Kutt av toppene og kast frø og ribber.
- 5For å grille paprika: Bruk en langhånds gaffel og grill paprika over åpen flamme, vendende, til skinnet er svart, 2 til 3 minutter. (Alternativt kan du grille paprika under en forvarmet grille i ovn på rist, ca. 2 tommer fra varmen, og vende hver 5. minutt, til skinnet er blært og forkullet, 15 til 25 minutter.) Overfør paprikaene til en bolle og la dem stå, dekket, til de er kalde nok til å håndtere. Hold paprikaene hele, og skrell dem, startende ved blomsterenden. Kutt av toppene og kast frø og ribber.