
Stekt bokhvete
oppskrift på stir-fried buckwheat, en rask og næringsrik rett som er perfekt for en sunn middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp bokhvetegryn
- 1 stort egg, lett pisket
- 2 kopper redusert-salt grønnsaksbuljong
- 2 spiseskjeer soyasaus (vanlig eller redusert salt)
- 2 spiseskjeer usaltet riseddik
- 1 teskje asiatisk chilipaste eller sambal
- 1 teskje sukker
- 2 spiseskjeer ristet sesamolje
- 6 vårløk, tynne skiver
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket
- 2 store gulrøtter, raspet gjennom de store hullene på et rivjern
- 1 rød paprika, renset og hakket
- 1/2 pund grønne bønner, kuttet i 1/2-tommers biter
Fremgangsmåte
- 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen med beholdt struktur og punktsetting:
- 2---
- 3Hell bokhvetekornene i en stor bolle og bland inn egget til de er godt dekket, slik at alle kornene er adskilt fra hverandre.
- 4Varm opp en stor, tørr kjele på middels varme. Hell i de dekkede kornene og rør rundt i 2 minutter for å sette egget. Kornene skal fortsatt være adskilt.
- 5Hell i buljongen og øk varmen til høy. Kok opp. Dekk til, reduser varmen til lav, og la det småkoke til væsken er absorbert og kornene er møre, ca. 15 minutter.
- 6Fordel bokhveten på et stort stekebrett med høye kanter og avkjøl i 10 minutter for å sikre at kornene forblir adskilt, i stedet for å klumpe seg sammen.
- 7I mellomtiden, visp sammen soyasaus, eddik, chilipasta og sukker i en liten bolle.
- 8Varm opp en stor wok på middels-høy varme. Sving inn oljen, og tilsett vårløk, hvitløk og ingefær. Stek under omrøring i 30 sekunder.
- 9Tilsett gulrøtter, paprika og grønne bønner. Stek under omrøring til de er sprø-møre, ca. 2 minutter. Tilsett all bokhveten. Fortsett å steke under omrøring i 1 minutt. Hell i soyasausblandingen og la det småkoke, kast og rør i 1 minutt til.





