Indisk ghee

Indisk ghee

Lær hvordan du lager indisk klarnet smør, kjent som ghee, med vår enkle oppskrift. Perfekt for bruk i indiske retter og baking.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 staver usaltet smør, kuttet i 1-tommers biter
  • 2. Spesialutstyr: osteklede

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok smør opp til kokepunktet over moderat varme i en tykk kjele på 1 til 1 1/2 liter. Når skummet helt dekker smøret, reduser varmen til svært lav. Fortsett å koke smøret, rør av og til, til en tynn skorpe begynner å dannes på overflaten og melkehvite faste stoffer faller til bunnen av kjelen, omtrent 8 minutter. Fortsett å koke smøret, pass på konstant og rør av og til for å forhindre at det brenner seg, til faste stoffene blir lysebrune og smøret blir dypere gyllent, gjennomsiktig og aromatisk, 16 til 18 minutter. Ta ghee av varmen og sil det gjennom en sikt med tre lag osteklede over i en krukke.