
Hvit bønne- og tunfisksalat med radicchio
en frisk og enkel oppskrift på hvit bønne- og tunfisk salat med radicchio, perfekt for sommermåltidet eller en lett lunsj
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 middels stor hode av radicchio, kjernet, blader grovt revet
- 6 spiseskjeer persillevinaigrette, delt, pluss mer til å dryppe over
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 bokser á 15 unser cannellini-bønner (hvite nyrebønner), skylt og avrente
- 2 selleristilker, skrelt og skåret i tynne skiver på en ekstrem diagonal
- 1 kopp olivenolje-pakket tunfisk på glass eller god kvalitet på hermetikk, brutt i store biter
- Flate persillekvister (til pynt)
Fremgangsmåte
- 1Legg radicchio i en stor bolle; drypp over 3 spiseskjeer persillevinaigrette og vend godt. Krydre radicchio med salt og pepper etter smak. Overfør til et serveringsfat og fordel i et jevnt lag. Bland 3 spiseskjeer persillevinaigrette, cannellini-bønner og selleri i den store bollen; vend godt. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg bønneblandingen oppå radicchio. Topp salaten med tunfisk og pynt med persille. Drypp litt vinaigrette over.
- 2Legg radicchio i en stor bolle; drypp over 3 spiseskjeer persillevinaigrette og vend godt. Krydre radicchio med salt og pepper etter smak. Overfør til et serveringsfat og fordel i et jevnt lag. Bland 3 spiseskjeer persillevinaigrette, cannellini-bønner og selleri i den store bollen; vend godt. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg bønneblandingen oppå radicchio. Topp salaten med tunfisk og pynt med persille. Drypp litt vinaigrette over.





