Hvit bønne- og tunfisksalat med radicchio

Hvit bønne- og tunfisksalat med radicchio

en frisk og enkel oppskrift på hvit bønne- og tunfisk salat med radicchio, perfekt for sommermåltidet eller en lett lunsj

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 middels stor hode av radicchio, kjernet, blader grovt revet
  • 6 spiseskjeer persillevinaigrette, delt, pluss mer til å dryppe over
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 bokser á 15 unser cannellini-bønner (hvite nyrebønner), skylt og avrente
  • 2 selleristilker, skrelt og skåret i tynne skiver på en ekstrem diagonal
  • 1 kopp olivenolje-pakket tunfisk på glass eller god kvalitet på hermetikk, brutt i store biter
  • Flate persillekvister (til pynt)

Fremgangsmåte

  1. 1Legg radicchio i en stor bolle; drypp over 3 spiseskjeer persillevinaigrette og vend godt. Krydre radicchio med salt og pepper etter smak. Overfør til et serveringsfat og fordel i et jevnt lag. Bland 3 spiseskjeer persillevinaigrette, cannellini-bønner og selleri i den store bollen; vend godt. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg bønneblandingen oppå radicchio. Topp salaten med tunfisk og pynt med persille. Drypp litt vinaigrette over.
  2. 2Legg radicchio i en stor bolle; drypp over 3 spiseskjeer persillevinaigrette og vend godt. Krydre radicchio med salt og pepper etter smak. Overfør til et serveringsfat og fordel i et jevnt lag. Bland 3 spiseskjeer persillevinaigrette, cannellini-bønner og selleri i den store bollen; vend godt. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg bønneblandingen oppå radicchio. Topp salaten med tunfisk og pynt med persille. Drypp litt vinaigrette over.