
Grillet squash- og paprikasalat
Lær hvordan du lager en deilig og sunn grilled zucchini pepper salad, perfekt for sommermåltider. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund zucchini, skåret på langs i 1/4-tommers tykke skiver
- 2 røde paprika, delt i fire
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, delt
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 2 teskjeer lett brunt sukker
- 2 spiseskjeer hakket basilikum
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen for direkte varme koking over middels varm kull (middels høy varme for gass); se Grillingsprosedyre, eller varm opp en grillpanne med to brennere over middels varme til den er varm. Vend grønnsakene med 2 spiseskjeer olje, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Grill, vend av og til, til de er møre, totalt 6 til 8 minutter. Hvis du bruker grillpanne, grill i porsjoner, 10 til 15 minutter per porsjon. Overfør paprikaene til en bolle og la dem stå, dekket, i 10 minutter. Skrell paprikaene og kutt dem i 2,5 cm store biter. Kutt squashen på tvers i 2,5 cm store biter. Visp sammen eddik, brunt sukker, 1/4 teskje salt, 1/8 teskje pepper og de resterende 2 spiseskjeene olje i en stor bolle. Rør inn grønnsakene og basilikumen. La det stå i 15 minutter slik at smakene får blande seg.



