Verdens beste paibunn
Lær hvordan du lager den beste paideigen med vår enkle og gode oppskrift. Perfekt for alle typer paier og tærter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 1/2 kopper usortert hvetemel
- 1 1/2 teskje sukker
- 1 teskje salt
- 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 1/2 kopp kaldt talg eller frossen, ikke-hydrogenert, fast vegetabilsk fett, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 5 spiseskjeer (eller mer) isvann
Fremgangsmåte
- 1Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Tilsett smør og talg; bruk av/på-bryting, bland til deigen ligner grovt mel. Overfør deigen til en middels stor bolle. Tilsett 5 spiseskjeer isvann og bland med en gaffel til deigen begynner å samle seg, tilsett mer vann, teskjevis, hvis den er tørr. Samle deigen. Del den i to like deler; form hver del til en flat disk. Pakk hver disk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 1 time. FORHÅNDSFORBEREDELSE Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares i kjøleskapet. Hvis nødvendig, myk opp litt ved romtemperatur før utbaking.