Biff av oksebog med vin og løk

Biff av oksebog med vin og løk

Lær hvordan du lager en smakfull vinbraisert chuck roast med løk. Perfekt til hverdagsmiddag eller helgekos. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 pund benfri storfe chuck roast
  • 2. 2 teskjeer salt
  • 3. 3/4 teskje svart pepper
  • 4. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 5. 2 pund løk (4 til 6 mellomstore), delt på langs og tynnhakket
  • 6. 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 1 spiseskje tomatpuré
  • 8. 1 teskje hakket frisk timian eller 1/4 teskje tørket, smuldret
  • 9. 1 teskje hakket frisk rosmarin eller 1/4 teskje tørket, smuldret
  • 10. 1 1/2 kopper tørr hvitvin
  • 11. 1 kopp vann
  • 12. Tilbehør: 1/2 pund eggnudler, kokt til al dente
  • 13. Pynt: hakket frisk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 165°C. Tørk storfekjøttet godt og gni det inn med 1 ½ teskje salt og ½ teskje pepper. Varm opp olje i en ovnsikker, bred, tung gryte på ca. 5 liter over moderat høy varme til den er varm, men ikke røyker, og brun storfekjøttet på alle sider, totalt ca. 15 minutter. Overfør kjøttet til en tallerken. Tilsett løk i gryten og sautér over moderat høy varme, rør ofte, til løken er lys gylden, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk, tomatpuré, timian, rosmarin og resten av saltet (1/2 teskje) og pepperet (1/4 teskje), og kok under omrøring i 2 minutter. Hell i vin og vann, og kok opp. Legg kjøttet tilbake i gryten, dekk tett med lokk, og la det småkoke i ovnen, snu kjøttet en gang etter 1 time, til det er veldig mørt, totalt 2 ½ til 3 timer. La kjøttet hvile, uten lokk, i løksausen i ca. 30 minutter. Hvis du skal reservere noe av kjøttet til storfesalat, skjær av en tredjedel av steken, og når den er avkjølt nok til å håndteres, riv den i biter og vend den med ¾ kopp løksaus. La det avkjøle helt, uten lokk, og oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet. Mens det revne kjøttet avkjøles, forvarm ovnen til 175°C og overfør resten av kjøttet til et skjærebrett. Skjær det i skiver på ca. 1/2 tomme (1,25 cm) tykkelse. Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet tilbake i sausen. Varm opp under lokk i 20 minutter.