Biff av oksebog med vin og løk
Lær hvordan du lager en smakfull vinbraisert chuck roast med løk. Perfekt til hverdagsmiddag eller helgekos. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 pund benfri storfe chuck roast
- 2. 2 teskjeer salt
- 3. 3/4 teskje svart pepper
- 4. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5. 2 pund løk (4 til 6 mellomstore), delt på langs og tynnhakket
- 6. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 7. 1 spiseskje tomatpuré
- 8. 1 teskje hakket frisk timian eller 1/4 teskje tørket, smuldret
- 9. 1 teskje hakket frisk rosmarin eller 1/4 teskje tørket, smuldret
- 10. 1 1/2 kopper tørr hvitvin
- 11. 1 kopp vann
- 12. Tilbehør: 1/2 pund eggnudler, kokt til al dente
- 13. Pynt: hakket frisk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 165°C. Tørk storfekjøttet godt og gni det inn med 1 ½ teskje salt og ½ teskje pepper. Varm opp olje i en ovnsikker, bred, tung gryte på ca. 5 liter over moderat høy varme til den er varm, men ikke røyker, og brun storfekjøttet på alle sider, totalt ca. 15 minutter. Overfør kjøttet til en tallerken. Tilsett løk i gryten og sautér over moderat høy varme, rør ofte, til løken er lys gylden, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk, tomatpuré, timian, rosmarin og resten av saltet (1/2 teskje) og pepperet (1/4 teskje), og kok under omrøring i 2 minutter. Hell i vin og vann, og kok opp. Legg kjøttet tilbake i gryten, dekk tett med lokk, og la det småkoke i ovnen, snu kjøttet en gang etter 1 time, til det er veldig mørt, totalt 2 ½ til 3 timer. La kjøttet hvile, uten lokk, i løksausen i ca. 30 minutter. Hvis du skal reservere noe av kjøttet til storfesalat, skjær av en tredjedel av steken, og når den er avkjølt nok til å håndteres, riv den i biter og vend den med ¾ kopp løksaus. La det avkjøle helt, uten lokk, og oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet. Mens det revne kjøttet avkjøles, forvarm ovnen til 175°C og overfør resten av kjøttet til et skjærebrett. Skjær det i skiver på ca. 1/2 tomme (1,25 cm) tykkelse. Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet tilbake i sausen. Varm opp under lokk i 20 minutter.