Spenat med rødbeter, geitost og rosiner
oppskrift på en smakfull rett med sveitsk grønnkål, rødbeter, geitost og rosiner. enkel å lage og perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund rødbeter (ca. 3 store)
- 2. 4 pund sveitserkål
- 3. 1/4 kopp olivenolje
- 4. 1 stor rød løk, delt i to på langs, skåret i tynne skiver på tvers
- 5. 3/4 kopp skivede grønne løk (ca. 3 stk.)
- 6. 5 hvitløksfedd, hakket
- 7. 2 jalapeño-chili, tynne skiver på tvers med frø
- 8. 3 bokser á 14 1/2 unser hakkede tomater i juice, drenert
- 9. 1 kopp pluss 2 spiseskjeer gule rosiner
- 10. 1/4 kopp fersk limesaft
- 11. 1 1/2 unser myk fersk geitost, smuldret
- 12. 2 spiseskjeer pinjekjerner
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Pakk inn rødbetene individuelt i folie. Stek til rødbetene er møre, ca. 1 time. La dem avkjøle. Skrell rødbetene, og skjær dem deretter i 1/2-tommers terninger. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Brett spinatbladene i to på langs og fjern stilkene fra bladene. Hakk bladene grovt i 1-tommers biter. Skjær stilkene i tynne skiver på tvers. Sett stilker og blader til side separat. Kok de hakkede bladene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er møre, ca. 1 minutt. Sil av og sett til side. Varm opp olje i en tykk, stor gryte over høy varme. Tilsett de skivede stilkene; sautér til de begynner å mykne, ca. 8 minutter. Tilsett løk og de neste tre ingrediensene; sautér i 3 minutter. Tilsett de avdryppede tomatene og 1 kopp rosiner. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til grønnsakene er myke, rør av og til, ca. 15 minutter. Tilsett spinatbladene i gryten; rør for å varme dem opp. Ta av varmen; tilsett limesaft og rør for å blande. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør spinatblandingen til et stort serveringsfat. Strø over rødbeter, geitost, pinjekjerner og de resterende 2 spiseskjeene rosiner. Server varm eller i romtemperatur.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C. Pakk inn rødbetene individuelt i folie. Stek til rødbetene er møre, ca. 1 time. La dem avkjøle. Skrell rødbetene, og skjær dem i 1/2-tommers terninger. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 33. Brett spinatbladene i to på langs og fjern stilkene fra bladene. Hakk bladene grovt i 1-tommers biter. Skjær stilkene i tynne skiver på tvers. Sett stilker og blader til side separat. Kok de hakkede bladene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de akkurat er møre, ca. 1 minutt. Sil av og sett til side.
- 44. Varm opp olje i en tykk, stor gryte over høy varme. Tilsett de skivede stilkene; sautér til de begynner å mykne, ca. 8 minutter.
- 55. Tilsett løk og de neste tre ingrediensene; sautér i 3 minutter. Tilsett de avdryppede tomatene og 1 kopp rosiner. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til grønnsakene er myke, rør av og til, ca. 15 minutter.
- 66. Tilsett spinatbladene i gryten; rør for å varme dem opp. Ta av varmen; tilsett limesaft og rør for å blande. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør spinatblandingen til et stort serveringsfat. Strø over rødbeter, geitost, pinjekjerner og de resterende 2 spiseskjeene rosiner. Server varm eller i romtemperatur.