Bestemors jernpanne eplepai
Lær hvordan du lager en deilig grandma's iron skillet apple pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for høst- og vinterkos!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp smør
- 1 kopp brunt sukker
- 5 Granny Smith epler – skrellet, kjernet, delt i fire, og tynne skiver
- 3 (23 cm) ferdigkjølte paibunner
- 1 kopp hvitt sukker, delt
- 2 teskjeer malt kanel, delt
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 spiseskje smør, delt i små biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Ha ½ kopp smør i en tykk støpejernsgryte, og smelt smøret i ovnen. Ta gryten ut, og strø over brunt sukker; sett den tilbake i ovnen for å varme mens du forbereder eplene.
- 3Ta ut gryten, og legg en avkjølt paibunn oppå det brune sukkeret. Legg halvparten av de skivede eplene oppå paibunnen. Strø eplene med ½ kopp sukker og 1 teskje kanel; legg en ny paibunn over eplene. Topp den andre paibunnen med resten av eplene, og strø over ½ kopp sukker og 1 teskje kanel. Legg på den tredje paibunnen; strø toppen med ¼ kopp sukker, og legg små klatter av smør på toppen. Skjær fire snitt i toppen for å slippe ut damp.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til eplene er møre og skorpen er gyllenbrun, ca. 45 minutter. Server varm.