Hello Fresh Mobile Banner
Bestemors jernpanne eplepai

Bestemors jernpanne eplepai

Lær hvordan du lager en deilig grandma's iron skillet apple pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for høst- og vinterkos!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp smør
  • 1 kopp brunt sukker
  • 5 Granny Smith epler – skrellet, kjernet, delt i fire, og tynne skiver
  • 3 (23 cm) ferdigkjølte paibunner
  • 1 kopp hvitt sukker, delt
  • 2 teskjeer malt kanel, delt
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1 spiseskje smør, delt i små biter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Ha ½ kopp smør i en tykk støpejernsgryte, og smelt smøret i ovnen. Ta gryten ut, og strø over brunt sukker; sett den tilbake i ovnen for å varme mens du forbereder eplene.
  3. 3Ta ut gryten, og legg en avkjølt paibunn oppå det brune sukkeret. Legg halvparten av de skivede eplene oppå paibunnen. Strø eplene med ½ kopp sukker og 1 teskje kanel; legg en ny paibunn over eplene. Topp den andre paibunnen med resten av eplene, og strø over ½ kopp sukker og 1 teskje kanel. Legg på den tredje paibunnen; strø toppen med ¼ kopp sukker, og legg små klatter av smør på toppen. Skjær fire snitt i toppen for å slippe ut damp.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til eplene er møre og skorpen er gyllenbrun, ca. 45 minutter. Server varm.