Fylte franske toast med karamelliserte kanel- og epler
oppskrift på stuffed french toast fylt med kremaktig ost og toppet med karamelliserte kanel-apper. perfekt frokost eller brunch for en søt start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 1/3 kopper lett, pisket cottage cheese med lavt fettinnhold eller lett ricottaost
- 2. 3 spiseskjeer lys agavesirup
- 3. 1/2 teskje malt kanel
- 4. 1 teskje revet sitronskall
- 5. 1/3 kopp rosiner (valgfritt)
- 6. 8 skiver vanlig eller kanel-rosinspirert spiret fullkornsbrød
- 7. 2 store egg pluss 1 eggehvite, pisket, 5 store eggehviter, eller 2/3 kopp eggerstatning
- 8. 2 kopper 1 prosent lavfett melk eller usøtet soyamelk
- 9. 2 måleskjeer sukkerfri vanilje-whey proteinpulver
- 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 11. En klype havsalt
- 12. 1/4 kopp lys agavesirup
- 13. 2 spiseskjeer usaltet smør eller usøtet smør-erstatning
- 14. 3 Granny Smith epler, skrelt, kjernet og skåret i skiver
- 15. 1 teskje malt kanel
- 16. 1/2 kopp lys agavesirup
Fremgangsmåte
- 11. Lett olj en bakeplate og sett til side. Spray en stor non-stick stekepanne med canolaj spray. Forvarm ovnen til 175°C. For å lage fyllet, bland sammen alle ingrediensene i en bolle. For å lage fransk toast, legg ut fire skiver brød på en ren arbeidsflate og smør jevnt med fyllet blanding. Plasser de resterende skivene på toppen, som en sandwich. Kutt hver "sandwich" på diagonalen og sett til side. Visp sammen egg, melk, myse, vaniljeekstrakt, salt og agavesirup. Dypp sandwich-halvdelene i eggeblandingen, snu dem til begge sider er godt fuktet. I den forberedte stekepannen, stek sandwichene over middels varme. Brun den ene siden, snu forsiktig for å brune den andre siden. Ta dem ut av pannen og legg dem på den forberedte bakeplaten. Stek i 15 minutter, eller til de er gjennomstekt og varme innvendig. For å lage epletoppen, smelt smør i en stor sautépanne, tilsett epler og stek over middels varme til de er myke, ca. 5 minutter, rør ofte. Tilsett kanel og agavesirup og kok sammen i noen minutter til, til blandingen bobler og eplene er møre. Skje blandingen over fransk toast.