Monte Cristo-sandwicher
oppskrift på deilige monté cristo sandwiches, perfekte for frokost eller lunsj. enkel å lage og smakfull. prøv denne klassiske retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1. 4 skiver eggbrød (ca. 1/3 tomme tykke)
- 2. 2 ½ spiseskjeer fullkorns-Dijonsennep, delt
- 3. 4 tynne skiver modnet hvit cheddarost (skåret til brødets størrelse), delt
- 4. 4 tynne skiver røkt kalkun
- 5. 4 tynne skiver røkt skinke
- 6. 4 blader sennepsgrønt (trimmet til brødets størrelse)
- 7. 2 store egg
- 8. 3 spiseskjeer smør
Fremgangsmåte
- 11. Legg to brødskiver på arbeidsflaten. Smør hver skive med 1 spiseskje sennep. Topp hver med en skive ost, 2 skiver kalkun, 2 skiver skinke, 2 blader sennepsgrønt, enda en skive ost og brød. Visp egg og den resterende halve spiseskjeen sennep i en paiform for å blande. Smelt smør i en stor stekepanne over middels lav varme. Dypp begge sider av smørbrødene i eggeblandingen. Legg dem i pannen. Dekk til og kok til bunnen er gyllen, ca. 5 minutter. Snu smørbrødene. Dekk til igjen; kok til de er gyldne og osten er smeltet, ca. 4 minutter til. Overfør smørbrødene til tallerkener; kutt i kvartaler.