Speilglasur til kake
Lær hvordan du lager en vakker og glatt mirror cake glaze. Perfekt til kaker som skal se profesjonelle ut. Enkel oppskrift med steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer pluss 1 teskje usmakstilsetning gelatin (3 pakker)
- 2. 1 3/4 kopper sukker
- 3. 1/2 kopp søtet kondensert melk
- 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 1/4 teskje kosher-salt
- 6. 2 1/2 kopper hvit sjokoladebiter (ca. 15 unser)
- 7. 3–4 ulike nyanser av matfarging
Fremgangsmåte
- 11. Rør gelatin og 1/2 kopp lunkent vann i en liten bolle og la det stå i 5 minutter. Kok sukker, kondensert melk, vanilje, salt og 3/4 kopp vann i en middels kjele over middels varme, rør av og til, til blandingen begynner å boble, omtrent 4 minutter. Tilsett den utblåste gelatin og rør til den er oppløst. Ta av varmen og tilsett sjokoladeknapper, rør kontinuerlig til de er smeltet. Sil gjennom en finmasket sikt i en stor bolle, og del deretter glasuren i 3 eller 4 boller. Farg hver med matfarge etter ønske. La avkjøle, rør av og til for å forhindre at det dannes en hinne, til glasuren er akkurat kald nok til å ta på (100–95°F), 10–12 minutter. Hell halvparten av én farge i en stor bolle, deretter hell halvparten av en annen farge i midten, fulgt av halvparten av en tredje farge og halvparten av en fjerde farge, hvis du bruker det. Gjenta med resten av glasuren for å danne konsentriske sirkler av ulike farger i bollen. Plasser en avkjølt, jevnt glasert kake på en kakeplate eller en opp-ned bolle plassert inne i et kantet bakebrett eller stor fat for å fange opp drypp. Hell den fargede glasuren over, og før den frem og tilbake over kaken mens du heller, for å danne et marmormønster. Motstå fristelsen til å berøre glasuren når den er hellet ut; den vil begynne å stivne så snart den treffer den kalde kaken. La glasuren dryppe i omtrent 10 minutter, og rengjør kantene med en liten avstøtende spatel eller smørkniv. Overfør kaken til et serveringsfat og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter eller opptil 1 dag. Bruk en varm, skarp kniv til å skjære rent gjennom kaken, og tørk kniven med et varmt, fuktig håndkle mellom hver skive.
- 22. Rør gelatin og 1/2 kopp lunkent vann i en liten bolle og la det stå i 5 minutter.
- 33. Kok sukker, kondensert melk, vanilje, salt og 3/4 kopp vann i en middels kjele over middels varme, rør av og til, til blandingen begynner å boble, omtrent 4 minutter. Tilsett den utblåste gelatin og rør til den er oppløst.
- 44. Ta av varmen og tilsett sjokoladeknapper, rør kontinuerlig til de er smeltet. Sil gjennom en finmasket sikt i en stor bolle, og del deretter glasuren i 3 eller 4 boller. Farg hver med matfarge etter ønske. La avkjøle, rør av og til for å forhindre at det dannes en hinne, til glasuren er akkurat kald nok til å ta på (100–95°F), 10–12 minutter.
- 55. Hell halvparten av én farge i en stor bolle, deretter hell halvparten av en annen farge i midten, fulgt av halvparten av en tredje farge og halvparten av en fjerde farge, hvis du bruker det. Gjenta med resten av glasuren for å danne konsentriske sirkler av ulike farger i bollen.
- 66. Plasser en avkjølt, jevnt glasert kake på en kakeplate eller en opp-ned bolle plassert inne i et kantet bakebrett eller stor fat for å fange opp drypp. Hell den fargede glasuren over, og før den frem og tilbake over kaken mens du heller, for å danne et marmormønster. Motstå fristelsen til å berøre glasuren når den er hellet ut; den vil begynne å stivne så snart den treffer den kalde kaken. La glasuren dryppe i omtrent 10 minutter, og rengjør kantene med en liten avstøtende spatel eller smørkniv. Overfør kaken til et serveringsfat og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter eller opptil 1 dag.
- 77. Bruk en varm, skarp kniv til å skjære rent gjennom kaken, og tørk kniven med et varmt, fuktig håndkle mellom hver skive.