Mosede poteter og pastinakk med karamelliserte løk
En smakfull oppskrift på mosede poteter og pastinakk med søte karamelliserte løk, perfekt som tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer (3/4 pinne) smør
- 2. 2 1/2 store løk, delt og skivet
- 3. 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin eller 2 teskjeer tørket
- 4. 6 pastinakker, skrellet og skivet
- 5. 4 store russetpoteter, skrellet og skivet
- 6. 1 kopp melk, oppvarmet
Fremgangsmåte
- 11. Smelt 1 1/2 spiseskje smør i en stor, tung panne over middels høy varme. Tilsett løk og kok til den er gylden, rør ofte, omtrent 15 minutter. Bland inn rosmarin. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur.) Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastinakk og poteter; kok til de er møre, ca. 20 minutter. Sil godt av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen; mos dem. Tilsett varm melk og 4 1/2 spiseskje smør; rør til det er jevnt. Rør inn løkblandingen. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 6 timer i forveien. Dekk til og avkjøl. Varm opp igjen over middels høy varme, rør ofte og tilsett mer melk hvis det blir for tørt.)
- 22. Smelt 1 1/2 spiseskje smør i en stor, tung panne over middels høy varme. Tilsett løk og kok til den er gylden, rør ofte, omtrent 15 minutter. Bland inn rosmarin. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur.)
- 33. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastinakk og poteter; kok til de er møre, ca. 20 minutter. Sil godt av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen; mos dem. Tilsett varm melk og 4 1/2 spiseskje smør; rør til det er jevnt. Rør inn løkblandingen. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 6 timer i forveien. Dekk til og avkjøl. Varm opp igjen over middels høy varme, rør ofte og tilsett mer melk hvis det blir for tørt.)