Mosede poteter og pastinakk med karamelliserte løk

Mosede poteter og pastinakk med karamelliserte løk

En smakfull oppskrift på mosede poteter og pastinakk med søte karamelliserte løk, perfekt som tilbehør til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 spiseskjeer (3/4 pinne) smør
  • 2. 2 1/2 store løk, delt og skivet
  • 3. 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin eller 2 teskjeer tørket
  • 4. 6 pastinakker, skrellet og skivet
  • 5. 4 store russetpoteter, skrellet og skivet
  • 6. 1 kopp melk, oppvarmet

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt 1 1/2 spiseskje smør i en stor, tung panne over middels høy varme. Tilsett løk og kok til den er gylden, rør ofte, omtrent 15 minutter. Bland inn rosmarin. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur.) Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastinakk og poteter; kok til de er møre, ca. 20 minutter. Sil godt av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen; mos dem. Tilsett varm melk og 4 1/2 spiseskje smør; rør til det er jevnt. Rør inn løkblandingen. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 6 timer i forveien. Dekk til og avkjøl. Varm opp igjen over middels høy varme, rør ofte og tilsett mer melk hvis det blir for tørt.)
  2. 22. Smelt 1 1/2 spiseskje smør i en stor, tung panne over middels høy varme. Tilsett løk og kok til den er gylden, rør ofte, omtrent 15 minutter. Bland inn rosmarin. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur.)
  3. 33. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastinakk og poteter; kok til de er møre, ca. 20 minutter. Sil godt av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen; mos dem. Tilsett varm melk og 4 1/2 spiseskje smør; rør til det er jevnt. Rør inn løkblandingen. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 6 timer i forveien. Dekk til og avkjøl. Varm opp igjen over middels høy varme, rør ofte og tilsett mer melk hvis det blir for tørt.)