Smøraktig paibunn

Smøraktig paibunn

Lær hvordan du lager en perfekt smøraktig pai-deig med vår enkle oppskrift. Ideell for både søte og salte paier. Enkel, rask og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper hvetemel
  • 1/8 teskje salt
  • 1 3/4 staver kald usaltet smør, skåret i små biter
  • 1 stort egg
  • 6 spiseskjeer isvann

Fremgangsmåte

  1. 1Bland melet og saltet i en stor bolle. Tilsett smøret og bland sammen med fingertuppene eller en paidegkutter til blandingen ligner grovt mel.
  2. 2Bland egget med vannet i en liten bolle. Vend forsiktig inn melet og smøret til deigen samler seg; ikke arbeid den for mye. Del deigen i to. Flatt ut hver halvdel med håndflaten til en tykk skive. Pakk begge skivene inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
  3. 3Ta ut én deigskive fra kjøleskapet. Pakk den ut og kjevle den ut på en lett melet arbeidsflate eller mellom to ark med bakepapir til en sirkel ca. 1/8 tomme tykk og 2 tommer større enn paiformen. Arbeid raskt, da deigen kan bli klebrig.
  4. 4Bruk en slikkepott for å løfte deigen og brett den løst i to, deretter i fire. Overfør forsiktig deigen til paiformen, og plasser hjørnet av deigen i midten av formen. Åpne opp deigen og trykk den lett inntil formen for å få den til å passe. (Hvis deigen revner, trykk den forsiktig sammen igjen.) Trim deigen slik at det er ca. 1 tomme overheng.
  5. 5Gjenta kjevleprosessen med den andre deigskiven for å lage toppdekket. Sirkelen av toppdekket bør ha en diameter på 10 tommer.