Enkle pannekaker med cognac
Lær hvordan du lager deilige crepes med en hint av cognac. Perfekt for en spesiell anledning eller en luksuriøs frokost. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1/7/8 kopp mel
- 2. 1/4 kopp sukker
- 3. 1/8 teskje salt
- 4. 3 egg
- 5. 1 teskje revet sitrusskall (eller litt revet vaniljebønne)
- 6. 2 spiseskjeer konjakk
- 7. 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 8. 1 1/2 kopper melk
Fremgangsmåte
- 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdte linjeskift og punktsetting:
- 21. For denne enkle oppskriften på crêpe sikt mel, sukker og salt. Tilsett egg, ett om gangen, og bland til det ikke er noen klumper igjen (du kan bruke en elektrisk mikser på lav hastighet). Bland inn sitronzest eller vanilje, cognac og smeltet smør. Tilsett melk litt etter litt og bland til røren har konsistens som tynn krem. La den stå i en time eller to før du lager crêpes. Varm opp en crêpepanne (enten 15 cm eller 25 cm i diameter, avhengig av ønsket størrelse på crêpene) og smør den med smør. (Den skal frese når du tar den i panna.) For hver crêpe, hell litt av røren i pannen, vipp den forsiktig for å la røren renne ut og dekke bunnen i et ganske tynt lag. Når undersiden er lett brunet, snu den forsiktig med en stekespade. Trykk crêpen flat med fingrene og la den bli brun på den andre siden. Når hver crêpe er ferdig, legg den på et varmt fat og hold den varm. Smør pannen på nytt etter behov.
- 32. For denne enkle oppskriften på crêpe sikt mel, sukker og salt. Tilsett egg, ett om gangen, og bland til det ikke er noen klumper igjen (du kan bruke en elektrisk mikser på lav hastighet). Bland inn sitronzest eller vanilje, cognac og smeltet smør. Tilsett melk litt etter litt og bland til røren har konsistens som tynn krem. La den stå i en time eller to før du lager crêpes.
- 43. Varm opp en crêpepanne (enten 15 cm eller 25 cm i diameter, avhengig av ønsket størrelse på crêpene) og smør den med smør. (Den skal frese når du tar den i panna.) For hver crêpe, hell litt av røren i pannen, vipp den forsiktig for å la røren renne ut og dekke bunnen i et ganske tynt lag. Når undersiden er lett brunet, snu den forsiktig med en stekespade. Trykk crêpen flat med fingrene og la den bli brun på den andre siden. Når hver crêpe er ferdig, legg den på et varmt fat og hold den varm. Smør pannen på nytt etter behov.