Mini reker-koroller

Mini reker-koroller

Lær hvordan du lager mini shrimp cornets, sprø og smakfulle små skalldyrkaker perfekte som forrett eller snacks. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss usaltet smør
  • 2. 1/4 kopp finhakket løk
  • 3. 450 g store reker (21–25 per pund i skall), skrelte, renset og grovhakket
  • 4. 2 ss medium-tørr sherry
  • 5. 1 ss fersk hakket estragon
  • 6. 1/2 ts salt
  • 7. 1/4 ts svart pepper
  • 8. 1 (490 g) pakke frossen butterdeig, tint
  • 9. Allsidig mel til utbaking
  • 10. 1 stort egg
  • 11. 1 ss melk
  • 12. Spesialutstyr: bakepapir

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett ovnrackene i øvre og nedre del av ovnen og forvarm ovnen til 200°C. Legg to store bakepapirkledde stekeplater. Varm smør i en 20 cm stekepanne over moderat lav varme til skummet legger seg, og kok deretter løken, rør av og til, til den er myk, men ikke brunet, ca. 2 minutter. Overfør til en bolle for å avkjøle. Når løken er avkjølt, tilsett reker, sherry, estragon, salt og pepper, og rør godt sammen. Kjevle ut ett ark med butterdeig på en lett melet overflate til en 30 cm kvadrat. Skjær i tre deler i én retning, og deretter i fire deler i den andre retningen for å lage 12 rektangler på ca. 7,5 x 10 cm. Skjær hvert rektangel diagonalt i to for å danne 2 trekanter. Plasser én trekant med den lengste siden nærmest deg på en arbeidsflate, og legg én teskje rekefyll i midten av trekanten. Dra det nederste hjørnet av den korteste siden opp til toppunktet, og pakk deretter det gjenværende hjørnet rundt den resulterende kjeglen. Klyp til for å forsegle, og legg deretter kjeglen på en bakepapirkledd stekeplate. Form flere kjegler på samme måte, og gjenta med resten av butterdeigen. La den første platen med kjegler stå kjølig, løst dekket, mens du lager den andre. Visp sammen egg og melk, og pensle lett over toppen av bakverket. Stek i øvre og nedre del av ovnen, og bytt plass på platene halvveis i stekingen, til de er gyldne, totalt 18–20 minutter. La kjeglene avkjøle på stekeplatene på rist i 5 minutter, og løs deretter forsiktig opp fra bakepapiret med en slikkepott. Server varme.
  2. 22. Sett ovnrack i øvre og nedre del av ovnen og forvarm ovnen til 200°C. Legg to store bakeplater med bakepapir.
  3. 33. Varm smør i en 20 cm stekepanne over moderat lav varme til skummet legger seg, og kok deretter løken, rør av og til, til den er myk, men ikke brunet, ca. 2 minutter. Overfør til en bolle for å avkjøle.
  4. 44. Når løken er avkjølt, tilsett reker, sherry, estragon, salt og pepper, og rør godt sammen.
  5. 55. Kjevle ut ett ark med butterdeig på en lett melet overflate til en 30 cm kvadrat. Skjær i tre deler i én retning, og deretter i fire deler i den andre retningen for å lage 12 rektangler på ca. 7,5 x 10 cm. Skjær hvert rektangel diagonalt i to for å danne 2 trekanter. Plasser én trekant med den lengste siden nærmest deg på en arbeidsflate, og legg én teskje rekefyll i midten av trekanten. Dra det nederste hjørnet av den korteste siden opp til toppunktet, og pakk deretter hjørnet rundt den resulterende kjeglen. Klyp til for å forsegle, og legg kjeglen på en bakepapirkledd stekeplate. Form flere kjegler på samme måte, og gjenta med resten av butterdeigen. La den første platen med kjegler stå kjølig, løst dekket, mens du lager den andre.
  6. 66. Visp sammen egg og melk, og pensle lett over toppen av bakverket.
  7. 77. Stek i øvre og nedre del av ovnen, og bytt plass på platene halvveis i stekingen, til de er gyldne, totalt 18–20 minutter.
  8. 88. La kjeglene avkjøle på stekeplatene på rist i 5 minutter, og løs forsiktig opp fra bakepapiret med en slikkepott. Server varme.