
Marinerte flankstek
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull marinated flank steak. Perfekt for middagen, med enkel forberedelse og gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 store sjalottløk, hakket
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 4. 2 spiseskjeer tørr rødvin
- 5. 1 1/2 teskje tørket timian
- 6. 1 1/2 pund flankbiff, trimmet
Fremgangsmåte
- 11. Visp de fem første ingrediensene sammen i en 13x9x2 tommers glassform, og krydre med pepper. Tilsett biffen og vend den slik at den blir dekket av marinaden. Mariner biffen i opptil 2 timer ved romtemperatur, eller dekk den til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 dag, og vend biffen av og til. Forvarm grillen eller ovnens grillelement. Ta biffen ut av marinaden. Grill biffen til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør biffen til et serveringsfat. Skjær biffen i tynne skiver på tvers av fibrene i en diagonal retning, og server.
- 22. Visp de fem første ingrediensene sammen i en 13x9x2 tommers glassform, og krydre med pepper. Tilsett biffen og vend den slik at den blir dekket av marinaden. Mariner biffen i opptil 2 timer ved romtemperatur, eller dekk den til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 dag, og vend biffen av og til.
- 33. Forvarm grillen eller ovnens grillelement. Ta biffen ut av marinaden. Grill biffen til ønsket stekegrad, ca. 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør biffen til et serveringsfat. Skjær biffen i tynne skiver på tvers av fibrene i en diagonal retning, og server.