Hello Fresh Mobile Banner
Honningbrød på portugisisk

Honningbrød på portugisisk

Lær å lage saftig og søtt portugisisk honningbrød med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som et deilig bakverk til helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 2 1/2 stikker (1 1/4 kopper) usaltet smør, myknet, pluss ekstra til smøring av formene
  • 3/4 kopp tørkede tranebær eller tørkede sure kirsebær
  • 3/4 kopp hakket, finhakket kandisert frukt av høy kvalitet, som pære, sitron og kandisert appelsinskall (ikke en supermarkedsmerke; 1/4 pund)
  • 1/4 kopp portvin
  • 1 1/4 kopper valnøtter (4 1/4 oz)
  • 4 1/2 kopper hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje malt ingefær
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1 kopp sukker
  • 3 store egg
  • 3 teskjeer tørrgjær (fra to 1/4-oz pakker)
  • 1/4 kopp lunkent vann (40–45°C)
  • 3/4 kopp melasse (ikke svartmelasse)
  • 1/2 kopp mild honning
  • Spesialutstyr: 6 metallformer til brød på 6 x 3 1/4 x 2 tommer (kapasitet 2 til 2 1/4 kopper)

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 2Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 160°C. Smør brødformene. Kok opp tranebær, kandisert frukt og portvin i en liten kjele. Ta av varmen og sett til side, dekket. Pulsér valnøtter i en food processor til de er grovt hakket. Tilsett mel, salt, natron og krydder, og pulsér for å blande. Pisk sammen smør (2 1/2 stikker) og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter med en standmikser eller 6 minutter med en håndmikser. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Bland gjær og varmt vann i en liten bolle, og la det stå til det skummer, ca. 5 minutter. (Hvis blandingen ikke skummer, kast den og start på nytt med ny gjær.) Tilsett en tredjedel av melet i smørblandingen og bland på lav hastighet til det er godt blandet, deretter tilsett melasse og bland til det er innarbeidet. Tilsett halvparten av det resterende melet og bland til det er godt blandet, deretter tilsett honning og bland til det er innarbeidet. Tilsett gjærblandingen og resten av melet, og bland til det er godt kombinert, deretter rør inn kandisert frukt. Fordel røren i formene, og jevn ut overflaten. (Ikke la deigen heve.) Stek til en trepinne eller kakepinne satt inn i midten av brødene kommer ut ren, ca. 50–60 minutter. Avkjøl i formene på en rist i 10 minutter, fjern deretter brødene fra formene og avkjøl helt på risten.