Vintergrønnsaksstuing med lønnesirup- og sennepsvinaigrette
oppskrift på vintergrønnsaksrost med en smakfull lønnesirup-sennepsvinaigrette, perfekt for kalde dager og sunn matglede
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 mellomstore pastinakker, skrellet eller vasket
- 2. 8 mellomstore gulrøtter, skrellet eller vasket
- 3. 4 mellomstore rødløk, skrellet og delt i fire
- 4. 2 hvitløkhoder, delt i to
- 5. 1/2 kopp pluss 4 spiseskjeer olivenolje
- 6. 8 kvister fersk timian
- 7. 4 kvister fersk rosmarin
- 8. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 9. 40 cherrytomater, delt i to
- 10. 4 spiseskjeer sitronsaft
- 11. 4 spiseskjeer kapers, grovhakket
- 12. 1 spiseskje lønnesirup
- 13. 1 teskje Dijon-sennep
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Skrell pastinakk og gulrøtter; avhengig av størrelse, del dem på langs i to eller fire deler, ca. 10 cm lange.
- 33. I en stor bolle, vend pastinakk, gulrøtter, løk og hvitløk med 1/2 kopp olivenolje, timian, rosmarin, salt og pepper.
- 44. Fordel grønnsakene på ett stort stekebrett eller to mindre, og sett dem i ovnen. Stek i omtrent en time, vend grønnsakene én eller to ganger for å få en fin skorpe på begge sider.
- 55. I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne og tilsett 2 spiseskjeer olivenolje. Legg tomatene med snittflaten ned, og karamelliser dem (høyst i 10 minutter). Surr dem i to omganger. Ta dem ut og sett til side.
- 66. Mens grønnsakene steker, visp sammen de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, sitronsaft, kapers, lønnesirup og sennep.
- 77. Legg de varme, ristede rotgrønnsakene på et serveringsfat, og hell dressingen over. Topp med de karamelliserte tomatene.