Stekt bok choy og kål
Lær hvordan du lager en rask og smakfull stir-fried bok choy og kål. Perfekt for en lett hovedrett eller siderett. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund bok choy
- 2. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 1 pund savoykål eller Napa-kål, kjernet og tynnsnittet
- 5. 1/2 teskje asiatisk sesamolje
- 6. 1 teskje sesamfrø, ristet
Fremgangsmåte
- 11. Trim 1/8 tomme fra bunnen av pak choy, deretter del den i fire på langs og skjær den i tynne skiver på tvers. Varm opp en 35 cm flatbunnet wok eller en tung stekepanne på 30 cm over høy varme til en dråpe vann fordamper umiddelbart. Hell grønnsaksolje langs kanten av woken, og sving den for å dekke sidene. Tilsett hvitløk og stek under omrøring i 10 sekunder. Tilsett kål og 1/4 teskje salt, og stek under omrøring i 3 minutter. Tilsett pak choy og stek under omrøring til ribbeina er sprøtt møre, ca. 4 minutter. Server med en skvett sesamolje og drysset med sesamfrø.