Hello Fresh Mobile Banner
Grillet reker med mandler

Grillet reker med mandler

oppskrift på grillede sjøkreps med mandler, perfekt for sommermåltidet. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 tomater, skrellet, frøet og hakket
  • 2. 1/2 kopp skåldede mandler
  • 3. 6 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 2 hvitløksfedd, skrellet
  • 5. 1 teskje finhakket flatbladpersille
  • 6. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 7. 1 teskje hete rød pepperflak
  • 8. saften av 1/2 sitron
  • 9. 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 10. 900 gram mellomstore (25 per pakke) reker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm en kullgrill eller gjør klar en gass- eller elektrisk grill. La de hakkede tomatene renne av i en finmasket sil eller sikt. I en liten sautépanne over middels lav varme, rista mandlene i en spiseskje olje, rør jevnlig, til de er gylne—omtrent 5 til 7 minutter—vær forsiktig så de ikke brenner seg. Overfør mandlene til en morter, matprosessor eller blender. I resten av oljen i pannen, forsiktig sautér hvitløksfeddene, rør jevnlig, til de er gylne—omtrent 15 minutter. Tilsett hvitløken sammen med persille, svart pepper og hot pepper. Knus i morter eller kjør i food processor eller blender, og tilsett gradvis de avrente tomatene for å lage en tykk saus. (Hvis du bruker en food processor eller blender, vær forsiktig så du ikke overprosesser; blandingen skal være litt grov av mandlene.) Overfør sausen til en bolle og visp inn sitronsaft og eddik. Sett til side 2 spiseskjeer av den resterende oljen, og visp resten inn i sausen. Sett sausen til side. Vend rekene i de reserverte 2 spiseskjeene olje. Grill rekene på den varme grillen, omtrent ett minutt på hver side, til skallet er papirtynt og kjøttet er gjennomstekt. Pynt rekene på et fat og server sausen i en separat bolle (mindre rotete); eller hell sausen over de varme rekene og server (veldig rotete, men deilig).