Dampet asparges med kardemomme-smør

Dampet asparges med kardemomme-smør

oppskrift på dampet asparges med kremet kardemomme smør. en smakfull forrett som passer perfekt til vår- og sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer hele kardemommekapsler (ca. 50), knust med den flate siden av en kniv
  • 2. 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje
  • 3. 1/4 kopp usaltet smør
  • 4. 900 gram fersk asparges, de seige, trevlete stilkene kneppet av
  • 5. 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Rist kardemomkapslene i en tung panne i omtrent 5 minutter på lav varme, og rist i pannen av og til til kardemommen er svært aromatisk. Tilsett olivenolje og smør, og varm forsiktig opp for å la oljen og smøret trekke til seg kardemommaromaen i omtrent 10 til 15 minutter mens aspargesen koker. Skyll aspargesstilkene og legg dem i en varmebestandig tallerken, for eksempel en paiform eller en paiform, eller i en damprist. (Hvis du bruker bambus, kan du legge et lag med bakepapir eller voksark i risten.) Fyll en stor kjele eller wok med flere centimeter vann og varm opp til kokepunktet. Hvis du bruker en tallerken, plasser den på en tunfiskboks med både topp og bunn fjernet. Alternativt kan du sette dampristen i woken. Damp aspargesen i 5 til 6 minutter, eller til den akkurat er mør. Ta ut og legg på et serveringsfat. Hell kardemommsmøret over og strø salt på aspargesen, og server.
  2. 22. Rist kardemomkapslene i en tung panne i omtrent 5 minutter på lav varme, og rist i pannen av og til til kardemommen er svært aromatisk. Tilsett olivenolje og smør, og varm forsiktig opp for å la oljen og smøret trekke til seg kardemommaromaen i omtrent 10 til 15 minutter mens aspargesen koker.
  3. 33. Skyll aspargesstilkene og legg dem i en varmebestandig tallerken, for eksempel en paiform eller en paiform, eller i en damprist. (Hvis du bruker bambus, kan du legge et lag med bakepapir eller voksark i risten.)
  4. 44. Fyll en stor kjele eller wok med flere centimeter vann og varm opp til kokepunktet. Hvis du bruker en tallerken, plasser den på en tunfiskboks med både topp og bunn fjernet. Alternativt kan du sette dampristen i woken. Damp aspargesen i 5 til 6 minutter, eller til den akkurat er mør. Ta ut og legg på et serveringsfat.
  5. 55. Hell kardemommsmøret over aspargesen og strø salt på, og server.